avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mutare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mutare functionar public

buna ziua

as dori sa ma lamuresc si eu intr-o problema legata de mutarea functionarului public dintr-un compartiment in altul. pana acum 3 luni lucram intr-un compartiment, in urma reorganizarii institutiei a trebuit sa imi dau acordul pentru mutarea in alt compartiment deoarece postul s-a desfiintat. acum s-au razgandit si refac postul si sunt iar obligata sa ma intorc pe acel post, dar cu acordul meu bineinteles. Ce se intampla daca refuz? mentionez ca nu vreau sa revin pe postul anterior deoarece consider ca pe postul actual ma descurc mai bine (si mai fac precizarea ca actualul ppost nu se desfiinteaza)
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu , utilizator 07:33, 26 Mai 2009
de ce sunteti asa de sigura ca nu se desfinteaza si acesta...:rolleyes: pana la urma este o problema de negociere intre angajat si angajator, fie acesta si functionar public.
sunt sigura ca nu se desfiiinteaza deoarece vor sa aduca alta persoana pe postul acesta de la alt compartiment.
Legea nr.188/1999 prevede :
Art. 91. - (1) Mutarea in cadrul altui compartiment al autoritatii sau institutiei publice poate fi definitiva sau temporara.
(2) Mutarea definitiva in cadrul altui compartiment poate avea loc in urmatoarele situatii:
a) cand se dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea functionarul public, pe o functie publica vacanta de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau cu repartizarea postului corespunzator functiei publice detinute, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public si a salariului acestuia. In acest caz este necesar acordul scris al functionarului public;
b) la solicitarea justificata a functionarului public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, pe o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public;
c) in alte situatii prevazute de dispozitiile legale.
(3) Mutarea temporara in cadrul altui compartiment se dispune motivat, in interesul autoritatii sau institutiei publice, de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, pe o perioada de maximum 6 luni intr-un an, cu respectarea pregatirii profesionale si a salariului pe care il are functionarul public.
(4) Mutarea temporara sau definitiva in cadrul altui compartiment poate fi solicitata de functionarul public in cazul in care starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, nu ii mai permite desfasurarea activitatii in acel compartiment. Mutarea se poate face pe o functie publica corespunzatoare, daca functionarul public in cauza este apt profesional sa indeplineasca noile atributii care ii revin.
(5) Daca mutarea se dispune in alta localitate, functionarul public beneficiaza de drepturile prevazute la art. 90 alin. (3).
(6) Functionarul public poate refuza mutarea in cadrul altei structuri a autoritatii sau institutiei publice in alta localitate, daca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 89 alin. (3).
Da, intradevar, functionarul public poate refuza mutarea , daca se afla in condtiile specificate de dvs, care sunt aplicabile si in cazul detasarii.Insa, parerea mea este ca alin. (6) al art 91 din legea 188/1999, se refera la situatiile in care fct public poate refuza mutarera definitiva sau temporara in cadrul altui compartiment al autoritatii publice, din alta localitate.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva a functionarului public in cadrul altui compartiment adinutza.2008 adinutza.2008 Cum procedez in cazul mutarii definitive a unui functionar public, in cadrul unui alt compartiment din aceeasi unitate? Este necesar avizul ANFP-ului? (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca la functionarii publici din dsp-uri suriuta suriuta 1.dupa ce criterii un functionar public poate fi mutat dintr-un compartiment in altul si care sunt criteriile de departajare intre angajati? 2.asistentii ... (vezi toată discuția)
Mutare post vacant (functie publica )dintr-un serviciu in alt serviciu viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com cum se poate muta un post vacant ( functie publica) dintr-un serviciu in alt serviciu Ce acte trebuiesc emise si un baza caror articole din L188/1999 (vezi toată discuția)