Buna ziua! Intrebarea mea se adreseaza celor care cunosc Codul Silvic in profunzime. Posed 1 ha de padure in padurea Baneasa. Am achizitionat acest teren in 2003, cand aparea in intravilan, cu scopul de a si construi o mica locuinta, dar in mai putin de 1 an acesta a trecut in extravilan, nefiind autorizat nici un proiect de constructie. Doresc sa aflu ce drepturi am eu pe acest teren, cu toate ca este o padure, in sensul ca eu doresc sa locuiesc acolo, nu doar sa fiu nevoit sa o privesc si atat. M-am gandit la posibilitatea aducerii unei rulote sau altui ansamblu care tine loc de casa, dar care sa nu fie denumit "constructie". Daca cunoasteti interdictiile pe o astfel de proprietate, va rog sa ma ajutati.
Va multumesc!
Se poate solicita scoaterea din circuitul silvic a suprafetei aferente constructiei cu pastrarea destinatiei restului de teren. Se plateste o taxa . Dupa aprobarea scoaterii din circuitul silvic ve-ti solicita Primariei pe raza administrativa a careia se gaseste terenul autorizatiile legale in vederea edificarii constructiei. Aveti in schimb obligatia sa protejati restul fondului forestier pe durata lucrarilor si ulterior.