avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile mele intr-o padure proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile mele intr-o padure proprietate privata

Buna ziua! Intrebarea mea se adreseaza celor care cunosc Codul Silvic in profunzime. Posed 1 ha de padure in padurea Baneasa. Am achizitionat acest teren in 2003, cand aparea in intravilan, cu scopul de a si construi o mica locuinta, dar in mai putin de 1 an acesta a trecut in extravilan, nefiind autorizat nici un proiect de constructie. Doresc sa aflu ce drepturi am eu pe acest teren, cu toate ca este o padure, in sensul ca eu doresc sa locuiesc acolo, nu doar sa fiu nevoit sa o privesc si atat. M-am gandit la posibilitatea aducerii unei rulote sau altui ansamblu care tine loc de casa, dar care sa nu fie denumit "constructie". Daca cunoasteti interdictiile pe o astfel de proprietate, va rog sa ma ajutati.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 20:58, 18 Mai 2009
Gasiti aici Codul Silvic al Romaniei - Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 238 din 27.03.2008:

www.avocatnet.ro/content/art...
Se poate solicita scoaterea din circuitul silvic a suprafetei aferente constructiei cu pastrarea destinatiei restului de teren. Se plateste o taxa . Dupa aprobarea scoaterii din circuitul silvic ve-ti solicita Primariei pe raza administrativa a careia se gaseste terenul autorizatiile legale in vederea edificarii constructiei. Aveti in schimb obligatia sa protejati restul fondului forestier pe durata lucrarilor si ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Romsilva ignora noul cod silvic. ce e de facut?! padureamea padureamea Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, o indrumare pentru rezolvarea unei probleme si multumesc oricui imi va da o mana de ajutor. Familia mea detine 3 ha de ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism mary2009 mary2009 Am cerut certificat de urbanism pentru casa de vacanta sau cabana turistica, deoarece detin teren extravilan cu categoria de folosinta padure. Desi sunt ... (vezi toată discuția)
Constructie teren intravilan - fond forestier cbc0812 cbc0812 Avand in vedere dificila comunicare cu cei de la ITRSV, nu gasesc solutia la urmatoarea problema. Detin 2 terenuri in intravilanul unui oras care sunt trecute ... (vezi toată discuția)