avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua,
Socrul meu a decedat in urma cu un an si opt luni.Mostenitorii sai sint soacra mea si sotul meu(unicul copil).Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea vinzarii de catre cei doi a unor terenuri fara sa faca succesiunea pentru ca este foarte scump iar terenurile au un pret mic acum dar sintem nevoiti sa vindem cite ceva.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 16:48, 13 August 2014
trebui ca ambii sa accepte mai intai mostenirea, deci sa mearga la notar sa obtina un certificat de mostenitor, si apoi impreuna sa vanda terenurile pe care le doresc fara ca in prealabil sa faca dezbaterea succesorala. dezbaterea succesorala o pot face si ulterior pentru partea din mostenire care ramane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si altele standan54 standan54 Buna ziua, Am urmatoarea problema: socrul a decedat,casa este pe numele soacrei, de asemenea mentionez ca toate contractele de utilitati sunt tot pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune meryemmmm meryemmmm v-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea situatie referitoare la o succesiune: ce urmeaza a fi facuta zilele acestea; familia batranului decedat este compusa ... (vezi toată discuția)
Succesiune nico77 nico77 In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament ... (vezi toată discuția)