Buna tuturor,
Zilele urmatoare voi infiinta o intreprindere individuala in vederea comercializarii unor produse executate la comanda conform precizarilor si detaliilor comunicate de client, problema mea este daca partea cu termenii si conditii pe care doresc sa le-o impun celor care comanda de la mine prin intermediul mesajelor pe facebook si nu a mesageriei unui site propriu( findca momentan nu am un site anume find la inceput aceasta afacere) pot sa le scriu in mesaj termenii si conditiile pe care doresc sa le impun in caz de comanda in asa fel incat sa nu primesc ulterior amenintarii de genul:`` am comandat pe facebook nu pe un site oficial asa ca nu poti sa-mi impui tu de exemplu ORD 130/2000 cap 2 art 10 lit c. conform caruia nu pot sa iti returnez produsul pe care mi l-ai facut la comanda, asa ca ori imi trimiti bani inapoi si faci ce vrei cu produsul pe care mi l-ai facut indiferent ca este imposibil de vandut find ceva personalizat , ori te reclam la OPC si etc``
Pur si simplu vreau sa aflu daca sunt acoperit legal daca in discutia pe care o am cu clienti la preluarea comenzilor pe facebook sau pe alt mijloc de chat unde comunica ei cu mine le trimit termenii si conditiile de comanda si le solicit sa imi scrie ei ca au citit si sunt de acord cu ele ?.( mesajele le arhivez pt a putea demonstra acest lucru ulterior)
O a doua intrebare este in cazul produselor executate la comanda este in vigoare ord130/2000 cap 2 art 10 , dar tot odata se aplica si legea conform careia clientul poate returna in termen de 10 zile orice produs comandat online ? sau ord130/2000 ma scoate de sub incidenta acelor 10 zile de returnare a produselor comandate online fara a invoca vreun motiv vanzatorului?
Va multumesc anticipat si va rog sa fiti ingaduitori cu modul putin haotic de a expune problema
Vedeti ca OG 130/2000 nu mai este in vigoare. A fost abrogata de OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii. In prezent, orice consumator se poate retrage fara motiv din contract in termen de 14 zile (nu 10 zile).
Indicii privind problema dvs. puteti gasi si in lege 365/2002 privind comertul electronic.
Tocmai am gasit in OUG 34/2014 cap 16. lit C. exceptarile de la dreptul de retragere `` c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar``
Acum ce sa inteleg? dvs spune-ti ca sunt total expus si consumatorul poate renunta oricand la ceva confectionat exprem pt el conform masurilor si specificatiilor date de el catre producator.... textul de lege spune cea ce am mentionat mai sus , care sa fie varianta valabila ?:(
In textul mesajului meu de mai sus nu scrie ca sunteti "total expus". Va rog sa cititi cu atentie.
Dvs. ati indicat - in mod gresit - un act normativ care nu mai este in vigoare. Iar eu v-am corectat, indicandu-va actul normativ care se aplica in prezent si pe care il puteti studia.
Eu nu ofer consultanta juridica pe forum, ci indicatii si sugestii unde sa gasiti raspunsul pe care il cautati. Consultanta juridica se acorda in cu totul alta maniera.
Asadar, plecand de la OUG 34/2014 (care prevede atat regula, cat si exceptiile de la dreptul de retragere din contract) si Legea 365/2002, va puteti face o idee despre cum sa abordati problema pe care o intampinati si cum sa vindeti online. Succes!
Protectia consumatorului
grf
Buna ziua,
In baza oug 34/ 2014 articolul 16 fiind un magazin online cu lucruri realizate pe comanda in urma conversatiei cu clientul telefonic sau in mail, ... (vezi toată discuția)