avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protectia consumatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protectia consumatorului

Buna ziua,
In baza oug 34/ 2014 articolul 16 fiind un magazin online cu lucruri realizate pe comanda in urma conversatiei cu clientul telefonic sau in mail, dupa personalizate, daca coletul ajunge ok suntem obligati sa oferim in cele 14 zile banii inapoi?sau se poate doar 50% sau deloc?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:59, 2 Septembrie 2021


grf a scris:

Buna ziua,
In baza oug 34/ 2014 articolul 16 fiind un magazin online cu lucruri realizate pe comanda in urma conversatiei cu clientul telefonic sau in mail, dupa personalizate, daca coletul ajunge ok suntem obligati sa oferim in cele 14 zile banii inapoi?sau se poate doar 50% sau deloc?


Buna ziua!
Acest caz este o excepție de la regula returnării produselor comandate online, ca urmare dacă produsele nu prezintă defecțiuni și sunt conform celor stabilite de parti nu trebuie sa rambursați bani achitați de către client.
Cu stima, Av Diana Munteanu
Buna ziua,

In speta, intrucat ati comercializat un produs personalizat, in functie de alegerea clientului, nu este aplicabil dreptul de retragere.(opereaza o exceptie de la acest drept ).

Daca respectivul produs prezinta defectiuni, acesta, intr-adevar, poate fi returnat.

Trebuie sa detineti o politica de retur bine conceputa.

In termenii si conditiile de utilizare a site-ului trebuie sa specificati , in concret, in ce consta posibilitatea de retragere de la contractul perfectat la distanta.

Mentionati si exceptiile de la dreptul de retragere.

Daca opereaza dreptul de retragere, acesta trebuie exprimat in termen de 14 zile calendaristice, fara a expune un anume motiv.

Acesta termen curge de la diferite momente, in functie de produsul comercializat, cat si in functie de contractul perfectat.

Daca opereaza acest drept de retragere, in termen de 14 zile, sumele de bani avansate cu titlu de pret trebuie restituite, iar restituire are loc in aceeasi modalitate in care a fost efetuata plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia vanzatorului de articole executate la comanda fata de returnarea abuziva a clientului Conrad Conrad Buna tuturor, Zilele urmatoare voi infiinta o intreprindere individuala in vederea comercializarii unor produse executate la comanda conform precizarilor si ... (vezi toată discuția)
Termeni si conditii vanzare pe internet prin mica publicitate, facebook Conrad Conrad Buna tuturor, Zilele urmatoare voi infiinta o intreprindere individuala in vederea comercializarii unor produse executate la comanda conform precizarilor si ... (vezi toată discuția)
Returnare produse personalizate NicoValcu NicoValcu Buna ziua, mi-am cumparat un produs personalizat si m-am razgandit. Mai pot face ceva? Multumesc! (vezi toată discuția)