1. La un SRL platitor de TVA si impozit pe profit, cu doi asociati dinter care unul si administrator este obligatoriu sa fie si un angajat ca sa poata desfasura activitatea?
2. Poate sa fie administratorul si angajatul acestei societati? Poate sa devina angajatul firmei si peste sa zicem 5 luni?
3. Daca poate sa fie si angajat administratorul atunci cum e mai convenabil pt el cu CIM sau cu contract? In ce functii se poate angaja un administrator?
Ma scuzati pt intrebari dar chiar sunt intr-o situatie in care trebuie sa stiu clar raspunsurile la acestea.
1.da
2.da poate.
3.trebuie angajat o persoana in cel mult 6 luni de la infiintare.
4.e o.k cu CIM dar e mai ieftin cu contract de asigurare.
5.orice functie,poate fi directorul firmei
Vizavi de prima intrebare a domnului Victorius ("La un SRL platitor de TVA si impozit pe profit, cu doi asociati dinter care unul si administrator este obligatoriu sa fie si un angajat ca sa poata desfasura activitatea?"), dumneavoastra ati raspuns faptul ca este obligatoriu sa fie si un angajat ca sa poate desfasura activitatea... Ori din cate stiu eu, nu exista aceasta obligativitate... Puteti, va rog frumos, sa argumentati raspunspul? Care este baza legala? :">
Si pe mine ma intereseaza acest lucru: daca sunt 2 asociati, unul administrator, iar celalalt presteaza activitate in firma, fiind deci tot asociat, este obligatoriu ca acesta din urma sa justifice activitatea sa si prin calitatea de angajat cu carte de munca????