avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator SRL si angajat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator SRL si angajat?

Buna seara.

1. La un SRL platitor de TVA si impozit pe profit, cu doi asociati dinter care unul si administrator este obligatoriu sa fie si un angajat ca sa poata desfasura activitatea?
2. Poate sa fie administratorul si angajatul acestei societati? Poate sa devina angajatul firmei si peste sa zicem 5 luni?
3. Daca poate sa fie si angajat administratorul atunci cum e mai convenabil pt el cu CIM sau cu contract? In ce functii se poate angaja un administrator?

Ma scuzati pt intrebari dar chiar sunt intr-o situatie in care trebuie sa stiu clar raspunsurile la acestea.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:51, 19 Mai 2009
1. Nu
2. Da
3. Depinde de pregatirea profesionala pe care o are( calitatea de administrator rezulta din actul constitutiv)
1.da
2.da poate.
3.trebuie angajat o persoana in cel mult 6 luni de la infiintare.
4.e o.k cu CIM dar e mai ieftin cu contract de asigurare.
5.orice functie,poate fi directorul firmei
Vizavi de prima intrebare a domnului Victorius ("La un SRL platitor de TVA si impozit pe profit, cu doi asociati dinter care unul si administrator este obligatoriu sa fie si un angajat ca sa poata desfasura activitatea?"), dumneavoastra ati raspuns faptul ca este obligatoriu sa fie si un angajat ca sa poate desfasura activitatea... Ori din cate stiu eu, nu exista aceasta obligativitate... Puteti, va rog frumos, sa argumentati raspunspul? Care este baza legala? :">
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
Eu stiam ca ai nevoie de un angajt doar daca esti microintreprindere, platitor de impozit pe venit.

Acum sunt total in ceata. Cum este de fapt??

Ma puteti ajuta daca va rog?
Si pe mine ma intereseaza acest lucru: daca sunt 2 asociati, unul administrator, iar celalalt presteaza activitate in firma, fiind deci tot asociat, este obligatoriu ca acesta din urma sa justifice activitatea sa si prin calitatea de angajat cu carte de munca????

Alte discuții în legătură

Srl - cheltuieli de subzistenta s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am citit multe subiecte pe forum si multe materiale despre ce inseamna sa infiintezi un SRl si m-am prins, in mare, cu ce se mananca.... Oscilez ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl? sau infiintare af? adina23 adina23 buna, ziua sunt prima data pe acest forum, am si eu cateval nelamuriri. Vreau sa imi deschid propria afacere nu stiu ce este maia avnatjos SRL sau AF pentru ... (vezi toată discuția)
Firma administrare imobile Almaris Almaris Dupa discutii cu avocati, contabili, persoane care au SRL-uri am ramas tot cu nedumeriri legate de urmatoarele aspecte. Intentionez sa infiintez un SRL cu ... (vezi toată discuția)