avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

un contract de intretinere, incheiat pentru doua persoane, poate fi reziliat numai pe jumatate?
Cel mai recent răspuns: rares001 , utilizator 11:45, 14 August 2014
Contractul de intretinere poate fi desfiintat pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre oricare dintre partile contractante.

Rezolutiunea contractului se poate dispune numai daca, din culpa debitorului, creditorul intretinerii nu a primit intretinerea cuvenita.

Obligatia rezultata dintr-un contract de intretinere cu pluralitate de creditori este indivizibila.

Obligatia este considerata indeplinita doar daca s-a executat integral fata de toti beneficiarii dreptului de intretinere.



Contractul de întreţinere



Art. 2256
Aplicarea regulilor de la renta viageră
(1) Dispoziţiile art. 2.243-2.247, Art. 2249, Art. 2251 alin. (1) şi Art. 2252 se aplică în mod corespunzător şi contractului de întreţinere.




(2) În lipsa unei stipulaţii contrare, obligaţia de întreţinere este indivizibilă atât în privinţa creditorilor, cât şi în privinţa debitorilor.








Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
daca contractul nu este desfiintat, testamentul facut la 20 ani dupa contract, este valabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de vanzare cumparare si intretinere sauanalexandra sauanalexandra Buna ziua ! as vrea sa stiu daca se poate rezilea un contract de vanzare cumparare si intretinere, daca unul dintre intretinut a decedat , parte ... (vezi toată discuția)
Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare aura19731991 aura19731991 buna ziua.un prieten casatorit a facut act de vinzare cumparare sotiei cu conditia sa aibe grija de el.dupa decesul acestuia ea are drept la casa.ei acum nu se ... (vezi toată discuția)