avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

buna ziua.un prieten casatorit a facut act de vinzare cumparare sotiei cu conditia sa aibe grija de el.dupa decesul acestuia ea are drept la casa.ei acum nu se mai inteleg.sotia zice ca face reclamatie ca el nu mai are nevoie de ingrijiri si ca il da afara din casa.poate face asta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:00, 2 Martie 2016
Trebuie vazut contractul, e simulat sau e cu plata pretului? De dat afara nu prea merge. Si nu conteaza ca are nevoie sau nu de ingrijiri, are drept la ingrijiri.
Contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere poate fi desfiintat pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre oricare dintre partile contractante, in conditiile art. 1020 si art. 1021 Cod civil.

Rezolutiunea contractului se poate dispune numai daca, din culpa debitorului, creditorul intretinerii nu a primit intretinerea cuvenita.

Obligatia rezultata dintr-un contract de intretinere cu pluralitate de creditori este indivizibila. Obligatia este considerata indeplinita doar daca s-a executat integral fata de toti beneficiarii dreptului de intretinere.

Poate fi si cu uzufruct viager. Uzufructul se poate desfiinta in anumite conditii. Trebuie vazut exact ce este stipulat in contract.
Userul spune ca e intretinere. Se pune si problema ca sotii sunt obligati sa isi acorde intretinere oricum, deci miroase a simulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezoluþiune contract de vanzare cu clauzã de întreþinere sca baloisibaloi sca baloisibaloi Buna ziua, Aş dori să aflu părerea unor colegi cu privire la următoarea speţă. În anul 2000 soţii x, încheie un contract de vânzare cumpărare cu ... (vezi toată discuția)
Donatie matusa la nepot de la verisoara primara catalina.p catalina.p SPETA: O persoana , lucida si zdravana nu mai are mostenitori principali ( sotul-decedat 2007 si fiul decedat-2011 , fiul necasatorit si fara copii) , a ... (vezi toată discuția)
Plata cotelor de întreþinere neachitate tantahurub tantahurub bună seara, am rugămintea de a mă lăuri cu privire la următorul aspect _ sunt proprietara unui apartament cu clauză de întreţinere persoana cu care ... (vezi toată discuția)