Buna ziua, Locuim la casa cu doua apartamente, curtea comuna de 500 mp dar imposibil de granituit, de comun acord utilizam fiecare cate o parte de 250 mp.
Vecina nu este de acord sa tinem caine pe partea noastra de curte, desi e imprjmuit, delimitat. Este legal sa pastrez cainele pe partea mea de curte? Dar daca l-as tine in apartament? Mentionez ca vecinii stanga dreapta au caini la randul lor dar la ei nu a comentat. Multumesc.
Daca nu e de acord e problema dansei! Si d-voastra puteti sa nu fiti de acord ca vecina are pisica sau/si papagal, dar e problema d-voastra. Mai ales ca spatiul unde este cainele este delimitat si imprejmuit. Chiar daca nu ati iesit din indiviziune si aveti o curte comuna, faptul ca ati ,,impartit-o" (curtea) va da dreptul sa va exercitati prerogativele de proprietar pe partea d-voastra. Una din prerogativele proprietatii este aceea de a dispune dupa bunul plac de ea. Deci pe ,,mosia" d-voastra faceti ce vreti, normal, fara a incalca legile. Si prin a tine un caine nu incalcati nicio lege.
Este vreo lege sau ceva pe care sa ma bazez? Am intrebat si la sectia de politie de care apartinem si cei de acolo au spus ca daca nu e vecina de acord pot sa am probleme.
Granituire
AlinaMitea
O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii.
Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)