Buna ziua, am si eu o dilema legata de obligativitatea contractelor de munca. Sotul meu detine o intreprindere individuala cu obiect de activitate comercializare bauturi alcolice in magazine specializate. Intrebarea mea este daca eu pot sa vand in crama fara un contract de munca.
OUG 44/2008 :
art.2 - În sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
...
i^1) soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate care, fără a fi înregistrată/înregistrat în registrul comerţului şi autorizată/autorizat să funcţioneze ea însăşi/el însuşi ca titular al întreprinderii individuale/persoană fizică autorizată sau fără a fi salariată/salariat, participă în mod obişnuit la activitatea întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate, îndeplinind fie aceleaşi sarcini, fie sarcini complementare, în condiţiile legii;
...
Prin urmare, puteti desfasura activitate fara a fi salariata I.I. daca participati în mod obişnuit la activitatea întreprinderii individuale îndeplinind fie aceleaşi sarcini, fie sarcini complementare, în condiţiile legii;zice autorizate, îndeplinind fie aceleaşi sarcini, fie sarcini complementare, în condiţiile legii.
Pfa ptr meditatii
adrian140
Buna ziua
Doresc sa fac un PFA ptr meditații ( alte forme de invatamant)
Daca in actul constitutiv este trecut faptulca sotul/sotia participa si el la ... (vezi toată discuția)