avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta lipsa din chitantier
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta lipsa din chitantier

Buna ziua! Sunt la inceput de drum in domeniul vanzarilor si , prin urmare, am gresit niste chitante si le-am rupt din chitantier si le-am aruncat. Ce pot sa fac?Este gresit ceea ce am facut?Cum pot sa descos aceasta situatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:15, 19 August 2014
Este foarte gresit. Daca ati gresit o chitanta, o anulati, o barati si o pastrati in carnet(toate exemplarele).
si daca erau goale si fara serie si numar? Ce fac in situatia aceasta?Daca am bloc de chitante de 50 dar am doar 48 in chitantier?Am pastrat seria si numarul fiecareia , deci am mers bine cu numarul de ordine. Chiar daca le-am aruncat la cos , am pastrat numarul si am ajuns la sfarsitul blocului.Ce este de facut?Cand incep in nou bloc continui cu numarul 49 sau cu 51?
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
oxxigen, utilizator
oxxigen a scris:

si daca erau goale si fara serie si numar? Ce fac in situatia aceasta?Daca am bloc de chitante de 50 dar am doar 48 in chitantier?Am pastrat seria si numarul fiecareia , deci am mers bine cu numarul de ordine. Chiar daca le-am aruncat la cos , am pastrat numarul si am ajuns la sfarsitul blocului.Ce este de facut?Cand incep in nou bloc continui cu numarul 49 sau cu 51?

Regimul intern de numerotare se face potrivit Ordin 2226/2006 sau 3512/2008 (in functie de situatia d-voastra) iar faptul ca aveti in cotor doar 48 ramase, nefiind inseriate de catre stat nu este nimic in neregula. Ati pastrat numerotarea si seria si deci este ok.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!sunt pfa de putin timp si azi am incasat primii bani,in urma activitatii desfasurate,si m-am lovit de o problema!am chitantier si facturier fiscal ... (vezi toată discuția)
Chitante fara serie si numar andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! Asociatia de proprietari din care fac parte s-a infiintat la inceputul acestui an si primele 2 chitante emise pentru plata intretinerii nu au serie ... (vezi toată discuția)
Chitante pfa - numerotare rebecagroza rebecagroza am urmatorarea situatie: chitantier neinseriat cu 50 file chitante pe 20111-48,raman 2 file cum se face numeroarea mai departe?se incepe cu 1/2012? va ... (vezi toată discuția)