Buna ziua! Intentionez sa preiau unul din cele 2 puncte de lucru al unei societati. Intrebarea mea este, care este forma sau contractul potrivit care trebuie incheiat intre firma mea si aceasta societate, astfel incat eu sa detin drepturi totale asupra acelui punct de lucru,dupa semnarea acestui contract?
PS: Cel care doreste sa-mi cedeze punctul de lucru zice ca Cesiunea, asa sa fie?
Multumesc anticipat si respect!
Cred ca ar trebui sa ne lamurim ce inseamna "preiau".
Altfel spus sa ne lamurim daca intentia dvs. este doar aceea de a folosi si a continua acea activitate in cadrul aceleiasi societati sau daca doriti sa cumparati acel punct de lucru -ca si activ al unei alte societatii a dvs - si sa il folositi.
Avand insa in vedere ca doriti sa aveti "drepturi totale" astfel cum spuneti cel mai sigur este sa cumparati activul si sa il treceti pe societatea dvs. sau sa il cumparati personal si sa faceti un comodat.
Cesiunea priveste in genere transmiterea de către o persoană altei persoane a unui drept de creanta cu titlu oneros în temeiul unui contract.
Ori aici inteleg ca va intereseaza dreptul asupra acelui punct de lucru care nu poate fi asimilat unei creante.
Asa cum v-am mai spus cesiunea priveste o creanta. Dvs. doriti sa cumparati un bun imobil ... nu o creanta .....
So .. cesiunea nu ar putea sa va ajute decat daca ati dori sa cump[arati intreaga societate a vanzatorului ... caz in care se face o cesiune de parti sociale si deveniti astfel noul asociat -eventual unic- al societatii acestuia impreauna cu toate activele societatii.
Asta daca bunul respectiv este activ al societatii. Daca nu e activ al societatii nu aveti de ce sa faceti cesiune.
Sa spunem ca o societate, Titan SRL are doua Fornetti in 2 locatii diferite, si una din ele vrea sa o vanda Firmei Mega SRL. In aceasta situatie ma aflu eu, Mega SRL fiind a mea. Scuze dar nu am reusit sa ma conving.