Buna ziua, Doresc sa iau o afacere Motel+restaurant+terasa - afacerea este in functiune - problema la care cer ajutor e urmatoarea. Daca cumpar si "firma" de la proprietar pot lucra in continuare pe aceleasi avize/acorduri (DSVSA, sanitar, mediu etc)....sau daca imi fac eu o societate noua cu codul caen respectiv e mai ok?? Daca preiau firma de la proprietar la ce sa fiu atenta????:O
Multumesc anticipat
ideal ar fi sa va faceti dvs firma noua dar e complicat sa transferati activele pe noua firma si sa obtineti avizele.. cel mai simplu e sa cumparati firma cu totul si sa va uitati la datoriile ce le poate avea la terte persoane si la banci si fisc.. in rest, toate cele bune
Verificati actele de proprietate pt imobile (cladire, teren)... Adica, sa aflati daca sunt proprietatea societatii sau exista vreun contract de comodat.
Cumparand societatea avizele ramana valabile... pana ce va trebui sa le "actualizati".
Ideal este sa mergeti cu un contabil - acesta va poate spune exact care este situatia societatii.
Succes.
Puteti prelua firma in intregul sau de la proprietarul actual , ceea ce inseamna tot: avize, contracte, datorii, etc. Inainte de a va hoatari, consulatati un avocat si un contabil caruia sa-i prezentati toata sitiuatia contabila la zi a acestei firme.
Parerea mea este ca mai bine cumparati aceasta firma daca este ok, adica veti avea mai multe multe acantaje.