avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cedare punct de lucru!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cedare punct de lucru!

Buna ziua! Intentionez sa preiau unul din cele 2 puncte de lucru al unei societati. Intrebarea mea este, care este forma sau contractul potrivit care trebuie incheiat intre firma mea si aceasta societate, astfel incat eu sa detin drepturi totale asupra acelui punct de lucru,dupa semnarea acestui contract?
PS: Cel care doreste sa-mi cedeze punctul de lucru zice ca Cesiunea, asa sa fie?
Multumesc anticipat si respect!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 11:45, 19 Mai 2009
In acest caz va trebui sa cesionati firma intrucat din cate cunosc locatiile de tip fornetti functioneaza cu un regim specific de fransiza.
Astfel dvs. va trebui practic sa preluati afacerea in sine nu numai locatia. Cumparand afacerea veti putea sa folositi si numele si know how-ul samd .. In privinta spatiuli va trebui sa vedeti daca este activ al societatii sau exista alte contracte de inchirieire, comodat .... pentru acel spatiu ... Ar trebui insa sa aveti in vedere ca in raport de situatie este posibil ca prin cesiune sa nu deveniti proprietarul locatiei ci doar al afacerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma de catre persoana fizica. Catalin Constandoiu Catalin Constandoiu Persoana fizica doresc sa preiau firma deja inscrisa care functioneaza. Este posibil sau trebuie sa deschid eu personal firma si apoi sa fac transfer etc sau ... (vezi toată discuția)
Renunțare la srl fără datorii: vânzare, suspendare sau radiere? vrlmtr vrlmtr Buna ziua. Sunt asociat unic intr-un SRL infiintat in 2008. Firma a avut activitate pana in prezent, nu are datorii nu este platitoare de tva, este ... (vezi toată discuția)
Acte preluare afacere motel+restaurant+terasa isaura isaura Buna ziua, Doresc sa iau o afacere Motel+restaurant+terasa - afacerea este in functiune - problema la care cer ajutor e urmatoarea. Daca cumpar si \"firma\" de ... (vezi toată discuția)