avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Furt din colet vama
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Furt din colet vama

Buna ziua,am avut parte de o intamplare care m-a lasat cu gust amar vis a vis de intitutiile statului.Mi-a fost trimis un colet din canada care a fost blocat de vama Bihor (tot containerul a fost blocat spre vamuire).S-a facut vama dupa aproape 3 luni de cand a ajuns coletul in tara,am platit taxe vamale iar la primire am constatat cu stupoare ca din colet lipseau mai multe obiecte.Ma lupt acum cu morile de vant,telefoane peste telefoane,nimeni nu stie nimic.
Dupa o multime de telefoane si insistente am primit lista de inventar pe care deasemena nu sunt trecute obiectele care lipsesc.E clar deci ca cei de la vama le-au furat deoarece ei au fost cei care au deschis coletul.Ma gandesc ca trebuie sa fie o persoana de la vama in prezenta careia s-a deschis coletul si care isi asuma raspunderea pt inventariere(pe foaia de inventar nu apare nici un nume,nimic).
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?Macar sa pot face ceva care sa atraga o sanctiune pt cei raspunzatori de aceasta situatie deoarece obiectele le consider deja caz pierdut.Multumesc

Alte discuții în legătură

Confiscare colet in tranzit - transportat de catre tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)
Confiscare produse din colet in tranzit--- transportator tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe vamale legale sau abuzive? raluca_baltatanu raluca_baltatanu Buna ziua! Numele meu este Raluca, iar in randurile de mai jos va voi prezenta o speta des intalnita, insa niciodata explicata de cineva specializat si ... (vezi toată discuția)