avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire abandonata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire abandonata

Buna ziua,am o intrebare referitor la o mostenire de la parintii mei,
Cu 24 de ani in urma au murit parintii,eu si sora mea am plecat in strainatate,noua ne-a ramas citeva paminturi,livezi, anul acesta m-am intors in locul de unde am plecat de mic,neamurile au inceput sa-mi spuna ca unul dintre verisori a vindut tot,chiar daca el nu avea nimic de-a face cu toate astea,ceea ce am inteles e ca el avea pe cineva in primarie dupa'91 si asa a reusit sa faca actele necesare ptr a putea vinde tot ceea ce era al nostru.
intrebarea mea este,ce se poate face in acest caz?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: budioan , utilizator 18:57, 17 August 2014
dreptul de a accepta mostenirea trebuie facuta intr-un termen (acum de 1 an) de la deschiderea succesiunii (moartea defunctului). Daca nu se face acceptarea ,tacit sau expres, orice alt mostenitor care are vocatie la mostenire, din clase mai indepartate, poate accepta mostenirea. Cred ca asta s-a intamplat si in cazul dvs. .
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
Marian Bucur, Avocat
Eu eram minor cînd au decedat parintii si am fost luat in grija surori mai mari ea atunci nu sa gîndit la astea,exista vre-o posibilitate de a recuperare ceva?
Va multumesc.
parerea mea este ca nu mai puteti recupera,dar puteti sa mergeti la un avocat , care sa studieze dosarul si sa formuleze o opinie (in cazul in care nu mai primiti si alte sfaturi pe forum).
Da, pentru un raspuns sigur se impune ca avocatul sa studieze actele si toata situatia juridica.

La o prima vedere se pare ca nu aveti nicio sansa.
Puteti verifica ce s-a intamplat de fapt cu terenurile, livezile,etc..bunurile dvs; consultati un avocat , desi probabil ca nu se mai poate face nimic.

Alte discuții în legătură

Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii adragnea81 adragnea81 sotia mea a murit acum 4 ani,nu avem copii,am acceptat mostenirea in termenul de 6 luni de la deces si am intrat la masa succesoarala cu mama sotiei mele,am ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste daca nu are copii sau sotie? bobeicaalin bobeicaalin Buna ziua, Vreau si eu sa stiu cine mosteneste bunurile si datoriile in cazul in care un barbat in viata nu are copii,nu are sotie,nu a facut donatie si ... (vezi toată discuția)