Buna ziua,am o intrebare referitor la o mostenire de la parintii mei,
Cu 24 de ani in urma au murit parintii,eu si sora mea am plecat in strainatate,noua ne-a ramas citeva paminturi,livezi, anul acesta m-am intors in locul de unde am plecat de mic,neamurile au inceput sa-mi spuna ca unul dintre verisori a vindut tot,chiar daca el nu avea nimic de-a face cu toate astea,ceea ce am inteles e ca el avea pe cineva in primarie dupa'91 si asa a reusit sa faca actele necesare ptr a putea vinde tot ceea ce era al nostru.
intrebarea mea este,ce se poate face in acest caz?
Multumesc anticipat!
dreptul de a accepta mostenirea trebuie facuta intr-un termen (acum de 1 an) de la deschiderea succesiunii (moartea defunctului). Daca nu se face acceptarea ,tacit sau expres, orice alt mostenitor care are vocatie la mostenire, din clase mai indepartate, poate accepta mostenirea. Cred ca asta s-a intamplat si in cazul dvs. .
Eu eram minor cînd au decedat parintii si am fost luat in grija surori mai mari ea atunci nu sa gîndit la astea,exista vre-o posibilitate de a recuperare ceva?
Va multumesc.
parerea mea este ca nu mai puteti recupera,dar puteti sa mergeti la un avocat , care sa studieze dosarul si sa formuleze o opinie (in cazul in care nu mai primiti si alte sfaturi pe forum).
Puteti verifica ce s-a intamplat de fapt cu terenurile, livezile,etc..bunurile dvs; consultati un avocat , desi probabil ca nu se mai poate face nimic.
Succesiune
ynna
buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta:
in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)