avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptarea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptarea mostenirii

sotia mea a murit acum 4 ani,nu avem copii,am acceptat mostenirea in termenul de 6 luni de la deces si am intrat la masa succesoarala cu mama sotiei mele,am mers la un notar si ne-a stabilit partile eu detin 3/4 si mama sotiei mele 1/4,am incercat pe cale amiabila sa ne intelegem pentru cota ei de 1/4 dar fara succes,acum cateva zile mama sotiei mele decedat a murit si ea..intrebare este cine vine urmatorul la succesiune sau daca se pierde acest drept daca mama sotiei cea care a acceptat succesiunea a murit si cum procedez in continuare?
Cel mai recent răspuns: simo_v , utilizator 20:59, 2 Ianuarie 2015
Acum ca a decedat si soacra, trebuie mostenire si dupa ea.
Sunt 4 clase de mostenitori:
1. copiii, nepotii, stranepotii defunctului
2. parintii defunctului precum si fratii si surorile acestora si descendentii acestora
3. bunicii si strabunicii defunctului
4. unchi, matusi, verisori ai defunctului, pana la gradul IV inclusiv.

Fiecare din aceste clase vine pe rand la mostenire (numai cate o clasa, in ordine crescatoare). Dacă moştenitorii dintr-o clasă acceptă succesiunea, îi înlătură de la moştenire pe toţi cei din clasele următoare.

În cadrul aceleiaşi clase, moştenitoriii rude de grad mai apropiat cu defunctul îi înlătură de la succesiune pe cei de grad mai îndepărtat

In cadrul aceleiaşi clase de moştenitori, rudele de grad egal ale defunctului primesc părţi egale de moştenire .

In functie de aceste reguli,vedeti ce mostenitori ai soacrei ar mai fi in viata si pe cine sa chemati la mostenirea ei, daca o fi lasat vreun testament....
Cum nu ajunseserati la o intelegere si trebuia sa mergeti in instanta acum puteti merge la notar in ceea ce va priveste pe dvs.
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
simo_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La dezbaterea unei succesiuni la decesul unuia din soti ce rude ... stefangero stefangero La dezbaterea unei succesiuni la decesul unuia din soti ce rude au drepturi succesorale si cum se numesc concret rudele din ultimul grad admis de lege? (vezi toată discuția)
Succesiune - bani cec.complicat georgi87 georgi87 Buna ziua! Bunicul meu a decedat luna trecuta si a avut pusi niste bani la CEC.inainte sa moara el si sora lui,ziceau ca banii care ii are vor trece automat pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire- cum se imparte?? andreistan andreistan Spuneti-mi va rog cum se imparte urmatoarea mostenire: [b]Cel care a lasat mostenirea[/b](defunctul) are un [b]frate(decedat[/b] inaintea lui)care are un[b] ... (vezi toată discuția)