avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantarea produselor achizitionate pentru pers. ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantarea produselor achizitionate pentru pers. fizice / pers. juridice

Buna ziua,

Am o nelamurire: exista vreo diferenta intre garantia acordata persoanelor fizice si cea acordata persoanelor juridice pentru produsele achizitionate?
De asemenea, garantia difera daca produsul este achizitionat de o persoana fizica care, sa spunem il foloseste ocazional si o societate care il foloseste zilnic (in functie de gradul de utilizare al produsului)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlexandraMihaela , utilizator 09:07, 2 Septembrie 2014
Da, exista diferenta de termene de garantie in intre persoane fizice si juridice.
Imi puteti oferi mai multe detalii va rog, sau o lege unde sa gasesc aceste informatii?
Multumesc!
Lege nr. 449/2003, din 12/11/2003, actualizata, privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, se refera la persoanele fizice. Plus, Codul civil care reglementeaza aspecte care va intereseaza, inclusiv cu privire la vanzarea catre persoanele juridice, care se supun regulilor de la contractele incheiate intre profesionisti, dat fiind ca si cel care vinde si cel care cumpara este persoana juridica, si deci aici se aplica alte reguli fata de persoanele fizice. Cat priveste durata termenului de garantie este o alta discutie. Cat priveste termenele de prescriptie pentru actiunile in instanta acestea sunt si ele reglementate de codul civil.

P.S. Intrebarea dvs. fiind de generalitate maxima, si raspunsul este in consecinta.
Ok, daca o persoana fizica cumpara o masina de tuns iarba ce termen de garantie trebuie sa i se ofere conform legii?
Dar daca achizitia este facuta de o persoana juridica?
- pentru persoana fizica - 2 ani (cititi Legea nr. 449/2003)
- pentru persoana juridica - conform contractului incheiat intre cei doi (vanzator/cumparator)

Alte discuții în legătură

Garantie electrocasnice thor2001 thor2001 Buna ziua. Ca si SC am achizitionat o masina de spalat pentru care am primit un certificat de garantie, in care este precizat faptul ca nu beneficie de ... (vezi toată discuția)
Legea 449 /2003 hahanski hahanski Buna ziua, am citit legea 449 actualizata si publicata in mai 2008 cu mare atentie, chiar de mai multe ori, insa nefiind jurist de profesie, nu inteleg unele ... (vezi toată discuția)
Intrebare - de ce doar persoanele fizice pot returna produse comandate online? elap211977 elap211977 Buna ziua Am cumparat de la un magazin on-line un aparat foto. Pe site-ul acestui magazin se precizeaza ca am dreptul ca si cumparator dreptul de a face ... (vezi toată discuția)