avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri avarii auto-accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri avarii auto-accident

Buna ziua, am condus masina mea care era in perfecta stare atat functionala cat si estetica in pofida faptului ca era an de fabricatie 1987. Un Opel Kadett 1,6i, catalizator, revopsita de cateva luni in urma(arata ca si noua).

Vine unul intr-o intersectie si nu-mi acorda prioritate de trecere(eu eram pe drumul principal, cu prioritate) si-mi accidenteaza frontal masina mea. Daunele sunt considerabile daca este cazul de reparatie.

Societatea de asigurari unde avea inculpatul asigurarea spune ca-mi va da o mica suma compensatoare ptr dauna TOTALA a masinii mele pe care o iubeam. O aveam de 16 ani, rulase f putin si functiona ca un ceas bun elvetian. Mai avea 3 ani si intra in randurile masinilor veterane.

Intrebare: sa accept suma infima propusa de asiguratorul producatorului accidentului?
Cel mai recent răspuns: mtigbg , utilizator 14:21, 16 August 2014
Ma mir ca asiguratorul sa va despagubeasca momentan, raportat la faptul ca vi s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea prevazuta de art.336 c.p, daca discutam de intamplarea pe care ati postat-o in alt topic..
patrascu razvan a scris:

Ma mir ca asiguratorul sa va despagubeasca momentan, raportat la faptul ca vi s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea prevazuta de art.336 c.p, daca discutam de intamplarea pe care ati postat-o in alt topic..

Stimate coleg (de forum!), Art. 27.din norme, intitulat: — Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru: cuprinde 15 puncte in care nu se regaseste situatia invocata .Lipsa de acordare a prioritatii este culpa clara a vinovatului iar pentru conducerea sub influenta alcoolului, raspnde cel prins, individual si separat fata de dauna pe care a suportat-o, Procesul sau penal nu are cauza producerea unui accident, ci rezultatul etilotestarii..


Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
nucu$, utilizator
Asa cum nucu$ scrie mai sus mi s-a spus si de la asigurator. Sunt doua cazuri separate care nu au legatura unul cu celalalt.

Intrebarea mea era daca sa accept sau nu suma infima care mi s-a propus de asigurator SAU sa ma axez HOTARAT pe plata reparatiei(care sincer sa fiu nu va fi prea ieftina).
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
mtigbg, utilizator
Intr-adevar nu au legatura, dar societatea de asigurari va profita de faptul ca aveati alcoolemie chiar daca nu sunteti vinovat de producerea accidentului pentru a va oferi o suma care nu reflecta o justa despagubire. Daca nu sunteti multumit va trebui sa va adresati instantei.
Eu am crezut , fiind vorba de dauna totala ca s-a intocmit dosar si pentru vatamare corporala din culpa, la asta m-am gandit cand am spus ca vor amana plata.
Suma oferita poate fi verificata conform Anexa 3 la Ord.CSA nr.14/2011, unde in concordanta cu nr. km inregistrati corect la bord, valoarea reala poate ajunge la numai 15% din valoarea catalog. In aceasta situatie, se poate deconta suma respectiva, numai daca pagubitul plateste diferenta de factura.Daca nu, va primi numai 75% restul fiind epava. Presupun ca acea suma oferita reprezinta o plata in regie proprie (inaintea reparatiei).si care este mult mai mica chiar fata de cei 75% din 15% val de nou (valoare reala)! Ramane sa calculati/verificati dv. cat de "infima" a fost oferta.
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident in austria alexandru78 alexandru78 ma aflu in vizita la fratele meu in Graz, mai exact in apropiere: Unterpremstatten (vreo 5 km ). vineri, 10.09.2010, in jurul orei 13.30, fratele meu a luat ... (vezi toată discuția)
Lovit din spate si gasit vinovat de producerea accidentului. happyface happyface Cu 2 luni in urma am fost implicat intr-un bizar accident rutier fiind lovit din spate .In momentul impactului ma aflam pe acelasi sens de mers cu cel care m-a ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)