avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poprire pe indemnizatia pentru CCC sau greseala de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poprire pe indemnizatia pentru CCC sau greseala de virament bancar?

Buna ziua,
Am primit prin posta in data de 08.08.2014(data de pe plic ) o decizie din iulie 2014 de suprapunere Icc cu alte venituri.(pe anul 2013) Conform deciziei aveam 15 zile de la data comunicarii sa platesc sau 30 zile sa depun contestatie. Am depus contestatie in data de 13.08.2014 la care am anexat adeverinta venit de la Anaf (venituri din salarii 0), adeverinta de stagiu de la Casa de Pensii unde se atesta ca in anul 2013 eram in concediu crestere copil. In data de 14.08.2014 primesc pe card indemnizatia plus alocatie copil redusa de la 1400 la 1004 lei. E posibil sa-mi puna proprire pe Icc? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 17 August 2014
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

.....

Intrebati la AJPIS de ce v-a pus mai putini bani in cont.
freeelis a scris:

OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

.....

ok, am inteles ca daca ai incasat bani cu acest titlu trebuie sa-i restitui..Dar daca am si documente cum ca nu am incasat acesti bani, nu trebuie sa puna propire doar dupa ce trec cele 30 zile de contestatie sau cele 15 zile in care zic ei ca trebuie sa restitui banii? Eu am primit plicul cu intiintarea vinerea trecuta si ieri am avut mai putini bani in cont. E posibil?
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
aris80, utilizator
1. Nu degeaba v-am spus sa intrebati la AJPIS de ce v-a pus mai putini bani in cont.

2. S-ar putea sa nu fie de la ei, dvs. faceti, deocamdata, numai presupuneri.

3. Dupa ce aveti raspunsul de la AJPIS reveniti si vedem despre ce este vorba.
tudorvaleriu a scris:

1. Nu degeaba v-am spus sa intrebati la AJPIS de ce v-a pus mai putini bani in cont.

2. S-ar putea sa nu fie de la ei, dvs. faceti, deocamdata, numai presupuneri.

3. Dupa ce aveti raspunsul de la AJPIS reveniti si vedem despre ce este vorba.

Buna ziua,
nu am presupus nimic. Doar am intrebat daca este posibil ca intr-un timp asa de scurt de la primirea instiintarii sa retina bani si nu dupa finalizarea contestatiei.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua, maine ar trebui sa imi intre ultima luna de indemnizatie ... Madalina12345 Madalina12345 Buna ziua, maine ar trebui sa imi intre ultima luna de indemnizatie creștere copil iar astazi am primit un mesaj de la banca cum ca mi s-a instituit o poprire ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar robertaarmena robertaarmena Salut! De cateva luni de zile mi s-a instaurat o poprire pe salar (a treia parte din venitul net);aceasta poprire s-a facut la cererea executorului ... (vezi toată discuția)
Instaurarea popririi pe contul de salariat Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna ziua, Numele meu este Nicolae Petrica . Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea ... (vezi toată discuția)