avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gestionare consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gestionare consum apa

Buna seara.Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje care nu mai face parte din 2000 dintr-o asociatie de locatari/ proprietari( asociatia de locatari s-a desfiintat prin hotararea adunarii generale si conform legislatiei in vigoare la acea vreme). Nu s-a mai constituit asociatie de proprietari nici macar pe bloc, deoarece nimeni nu a vrut sa-si mai asume raspunderea. Fiecare locuinta este racordata la sistemul de apa si canalizare si avem fiecare apometre in ap. atat la bucatarie cat si la baie. La intrarea in bloc furnizorul de apa a montat in camin la bransament un apometru. In fiecare luna, cu toate ca nu sunt pierderi consumatorii sunt incarcati cu un anumit coeficient la consumul de apa, acest coeficient difera in fiecare luna. Acelasi lucru se intampla si la alte blocuri din zona. Spre exemplu eu locuiesc la 2 camere si suntem 2 persoane( sotul este plecat 5 zile din 7). Am contract reinoit din august 2009. Pentru luna iulie 2014 am consumat 9 mc apa rece la care mi s-a aplicat un coeficient de corectieK= 1, 07, deci am platit in plus 0,66 mc.In luna iunie coeficientul a fost K= 1,19. Am sesizat firma furnizoare( care este constituita la nivelul judetului) si OPC-ul de la judet, iar raspunsul primit m-a lasat interzisa:" proprietarii individuali ai apartamentelor din codomenii nu sunt proprietari ai imobilului si nu indeplinesc conditii pentru a deveni utilizatori si a incheia contracte in nume propriu"( Sotul meu are contractul 311784/01.08.2009 si fiecare locatar are contract). Ni s-a solicitat de catre furnizor ca un reprezentant al locatarilor de pe scara sa participe la citirea apometrului de la bransament . Nimeni nu a vrut sa-si asume raspunderea , avand in vedere ca marea majoritate suntem la serviciu, unii plecati din localitate, altii plecati din tara( 5 apartamente). S-a mai pus si problema clasei de precizie a apometrelor. #-oCum este corect ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:35, 15 August 2014
O posibila cauza a suplimentului poate fi diferenta de clasa a apometrelor individuale,
functionarea defectoasa,instalarea gresita
In conditiile in care la nivelul imobilului de locuit in comun,se manifesta reticenta in directia infiintarii de entitate juridica,este dificil a solutiona aceste neajunsuri
Incercati sa sensibilizati proprietarii,cei cu program mai lejer sau pensionari sa preia functia de presedinte de asociatie,situatie in care ar putea fi aplicate dispozitiile in vigoare care guverneaza organizarea si functionarea asociatiilor de prooprietari,ar putea fi verificate prin comisie toate apometrele individuale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa contract cu furnizor apa ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,nu stiu dac am postat bine dar va adresez intrbarea. Cumnatul meu locuieste la bloc ,nu si -a mai inoit contractul cu furnizorul de apa iar zilele ... (vezi toată discuția)
Intrebare / ajutor / lamurire ContSters331166 ContSters331166 An atentia domnului prim procuror Ma numesc x y din orasul Murfatlar , jud Constanta , cu domiciliul stabil in orasul Murfatlar Aleea Narciselor nr. 7 , ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)