avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa contract cu furnizor apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa contract cu furnizor apa

Buna ziua ,nu stiu dac am postat bine dar va adresez intrbarea.
Cumnatul meu locuieste la bloc ,nu si -a mai inoit contractul cu furnizorul de apa iar zilele acestea a fost anuntat sa se programeze la furnizorul de apa pentru verificarea metrologica a contorilor din apartament considerat repartitori .Costul verificarii se face de catre locatari dupa spusele furnizorului de apa.A venit reprezentantul ia verificat si trebuia sa mearga sa polateasca pentru ai fi remontati in apartament si sigilati.Acolo sa constatat ca nu mai are contract si i sa refuzat plata pentru verificarea metrologica ,inapoirea contorilor si remontartea in apartament,fiind amenintat chiar cu debransarea.Nu inteleg de ce aceasta atuitudine cind omul este cu plata consumului la zi ,i sau emis ani in sir facturi pe care lea paltit la zi.Poate fi obligat sa incheie cu furnizorul de apa fiecare locatar din bloc si nu asociatia de propietari?Daca se incheie contracte individuale de ce nu se calculeaza plata consumului de apa dupa contorii din apartament si nu dupa cel de bransamend al blocului?Daca a achitat consumurile la zi ani in sir fara sa stie ca a expirat contractul poate acum fi conditionat de remontarea contorilor pentru a semna alt contract? Poate fi debransat total de la consumul de apa daca nu are datorii?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:58, 4 Iunie 2013
contorii din apartament nu corespund cu cei din subsol.daca s-a stabilit bransament individual pe asociatie, trebuie sa respectati hotararea.
danticu a scris:


Daca se incheie contracte individuale de ce nu se calculeaza plata consumului de apa dupa contorii din apartament si nu dupa cel de bransamend al blocului?


Aparatul de contorizat de bransament inregistreaza consumul realizat de catre toti consumatorii individuali din condominiu
Exista diferente de inregistrare intre contor bransament care detine clasa metrologica de precizie mai mare decat contoarele individuale montate in apartamente
Norma in domeniu prevede incheierea de contract de furnizare utilitati numai dupa instalarea de aparate individuale de contorizat consum utilitati.
Chiar daca proprietarul a beneficiat o perioada de timp de beneficierea de utilitati fara a detine in fapt contract de furnizare apa,furnizorul de servicii detine dreptul sa conditioneze inchreierea de contract furnizare setvicii numai dupa instalare aparate individuale contorizat
Proprietarul poate fi debransat in situatia in care se constata ca nu dfetine contract de furnizare utilitati
Constientizati ca sunt 2 aspecte distincte datoria catre asociatia de proprietatri si existenta contractului valid de furnizare servicii publice
Domnule avocat ,blocul nu face parte dintr-o asociatie de propietari ,citirea contorilor individuali ,emiterea facturii si incasarae se face de catre furnizorul de apa.Furnizorul nu are contract pentru contorul principal de bransament al blocului cu asociatia obligind fiecare locatar sa fac cu el contracte individuale dar ia de baza contorul de bransament de afara nu cele din interior considerate repartitoare
Pai daca furnizorul obliga locatarii sa faca contract direct, si nu prin asociatie, inseamna ca trebuie sa-l faca.
Furnizarea apei se face in baza contractului, ca in orice alta activitate. N-ai contract, nu ti se da.
Facturarea consumului se face numai pe baza de contract si este alta mancare de peste, ea se bazeaza pe citirea apometrelor si aplicarea unei corectii care inseamna repartizarea diferentei intre bransament si apometrele din casa.
Aceasta diferenta este in toate condominiile, indiferent ca exista contracte directe cu locatarii sau contract cu asociatia.

Deci sa mearga la furnizor si sa faca contractul ca sa i se livreze apa.
Acxum vad si formularul contractului care culmea mai are atasata o anexa numita declaratie de impunere pe propria raspundere in care sub incidenta cod penal este obligat sa declare numarul de persoane ,masini ,motociclete ,animale etcCe rol are o declarattie de impunere intrun contract de furnizare apa la bloc?Poate refuza semnarea acesteia?

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa nu platesc diferentele de apa? AmeaDica AmeaDica La asociatia de propietari din care fac parte citirea apometrlor din aprtamente nu s-a mai facut de 5 ani.Pe luna se baga diferente de cate 10-17lei pe ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Lnlocuire apometre motanila motanila In urma cu 15 ani am hotarat ca bransarea la apa rece si calda sa fie facuta de pe coloanele de la baie cele de la bucatarie sa fie anulate. Pe coloana de apa ... (vezi toată discuția)