avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme legate de galagie extrema in spatele blocului!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme legate de galagie extrema in spatele blocului!

Buna ziua,
Cum vine vremea calda se pare ca apar si persoanele care nu au un job sau pur si simplu nu au ce face in casa pe timpul noptii.
"Actiunea" se petrece in spatele blocului unde locuiesc imi permit sa descriu mai pe scurt "distractia'' lor:
- din boxele automobilelor rasuna la maxim manele (pana se plictisesc/se termina licorile bahice);
- in zona respectiva se afla 2 blocuri cu 4 etaje respectiv unul cu 10 etaje;
- unii opteaza sa arunce de la etaj cu te mir ce pe geam numai sa ii potoleasca (oua;cartofi,etc.) cei din blocul cu 10 etaje;
- am incercat sa ii rog respectuos aseara pe baieti sa dea muzica mai incet si m-am lovit de indiferenta unui baiat cu Bmw (Sorin) care spunea ca nu e tare si ca imi arata el cum e mai tare;
- partea neplacuta e ca acesti indivizi stau la discutii/tovarasi de pahar cu unii din vecinii mei din bloc si de cel de vis-a-vis;
Ce pot face in aceasta situatie?
Nu stiu daca cei de la Direcția Generală de Poliție Locală Strada Hanul Ancuței 4 București 062164 pot rezolva problema si sunt in masura de a o rezolva...
Mai ramane si problema programului de tip 24/24 actiunea se petrece in invervalul orar 22:00-03:00;
Asociatia de proprietari/Presedintele se pot implica in aceasta problema?
Banuiesc ca nu sunt doar eu in aceasta situatie ingrata atata timp cat manelele rasuna cu putere?!?!!
Astept sfaturile dumneavoastra si la ce baza legala sa fac referire cand o sa incep sa fac plangeri scrise.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2014
SteauaMVP, utilizator
Initial solicitati reprezentantului legal al asociatiei de proprietari sa analizeze situatia in vederea sesizarii oficiale a sectiei de politie responsabile care detine obligatia sa aplice disp L nr 61/1991
Daca nu se solutionesaza de catre sectia de politie,sesizati oficial IGP
~ Conținut șters la cerere ~
Ce treaba are asociatia de proprietari ce tulburarea linistii publice, presedintele si asociatia sunt pusi sa faca ordine pe drumurile publice?

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2014
Admin, administrator
thran a scris:

Ce treaba are asociatia de proprietari ce tulburarea linistii publice,

Are treaba asociatia de proprietari cu tulburarea linisti in imobilul de locuit in comun
In situatia in care in cadrul asociatiei de proprietari se desfasoara activitati ocazionale sau permanente care deranjeaza proprietarii,atat acestia cat si asociatia de proprietari prin reprezentant legal au dreptul sa solicite autoritatilor sa se implice pentru solutionare
Inclusiv in cazul in care,in apropierea imobilului de locuit in comun se desfasoara activitati -unitati service,unitati de cult-care deranjeaza fonic proprietarii,acestia individual sau prin reprezentantul legal al asociatiei pot solicita autoritatilor implicarea pentru aplicarea disp L nr 61/1991
Asociatia de proprietari se poate implica in solutionare,inclusiv in cazul in care in imobil exista sedii lucrative,cabinete care deranjeaza fonic proprietarii
Sunt de notorietate situatiile imobilelor de locuit in comun care la parter din constructie sunt prevazute cu spatii comerciale care detin unitati frigorifice care asigura uneori un zgomot peste limita legala-daca solicita proprietarul de la etajul 1 patronului sa remedieze de cele mai multe ori nu este luat in seama
Daca insa zgomotul deranjeaza mai multi proprietari,asociatia de proprietari poate sesiza oficial atat politia cat si alte autoritati cu drept in domeniu

Nu aveti ce face decat sa sunati la dvs la sectia de politie de care apartineti.
Cand se vor satura politistii sa se deplaseze in urma sesizarilor dvs si or sa inceapa sa imprastie amenzi, or sa isi mute cuibul.
La mine se strang (tot pe langa un bmw :) ) de la ora 0 in sus, chemi politia sau nu, ti-a dat pauza la somn.
Pt grupul care se strange in fata blocului s-a implicat asociatia (administratora mai exact pt c are vedere pe fata si o afecteaza direct) si au depus plangeri scrise la sectie, nu s-a rezolvat.
In schimb, in spatele blocului daca suna regulat mai multe persoane deranjate, ii mai gonesc.

Alte discuții în legătură

Galagie vecini ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare problema cand vine ora 22 noaptea vecinii de la etajul superior i-au foc la propriu, adica fac un zgomot infernal. 1. Eu am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
Sesizare catre administrator/presedinte bloc andrei_emil andrei_emil Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face o sesizare oficiala catre administratorul scarii sau presedintele blocului, in care sa-i aduc la cunostina faptul ... (vezi toată discuția)
Galagie in bloc Anomisimona Anomisimona Buna seara. In blocul in care locuiesc este si o scoala de dansuri. In fiecare seara pe la 21.00 -21.30 vin parintii si isi asteapta copiii. Se intind la ... (vezi toată discuția)