avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cautiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cautiune

daca un cineva este condamnat definitiv la inchisoare poate cere schimbarea din detentie in cautiune ?
Buna ziua!

In Romania, din pacate nu exista aceasta posibilitate.

Cu stima.
Nu se poate decat pana la condamnarea definitiva.
Nu se poate, controlul judiciar pe cautiune care este o masura preventiva care poate fi luata faţă de inculpat, în cursul urmăririi penale, de către procuror şi de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, în procedura de cameră preliminară, de către judecătorul de cameră preliminară, iar în cursul judecăţii, de către instanţa de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)
Oug masuri preventive - controlul judiciar Tirlea Andrei Tirlea Andrei Ma poate ajuta cineva cu OUG sau cu proiectul OUG adoptat sau propus spre adoptare de guvern in ceea ce priveste controlul judiciar si controlul judiciar pe ... (vezi toată discuția)