avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil

contract de donatie cu clauza de intretinere la nevoie poate fi atacat de frati?sot si sotie au facut contractul de donatie unui copil,sotul nu are copii dar are doi frati,sotia are 3 copii din alta casatorie si au donat unui copil casa,ceilanti il pot ataca,dupa moartea lor se va face succcesiune?multumesc!
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 18:28, 19 August 2014
Da,daca se incalca rezerva succesorala a celorlati mostenitori rezervatari,...adica a celor 2 copii ramasi.
parinti au facut contract de donatie cu clauza de intretinere la nevoie dar au datorii la bancii neplatite,fiul va mosteni si datoriile,va fi obligat sa plateasca el bancile dupa moartea lor?multumesc!
Da, toti cei care mostenesc (atat fiul cu contractul cat si ceilalti 2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)