avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0,52 si accident cu pagube materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0,52 si accident cu pagube materiale

Buna Ziua,
Zilele trecute am facut un accident cu masina care sa soldat cu pagube materiale care au fost achitate pe loc. La politie la alcooltest mi-a iesit 0,52 , iar ulterior la 45 de minute am dat si proba de sange platita. Mentionez ca am permisul doar de 7 luni. As vrea sa stiu care sunt consecintele , pe cat timp mi se va lua permisul si in cat timp voi primii raspunsul de la politie.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:19, 16 August 2014
In cel mai rau caz, situatia o sa fie urmatoarea:
Daca ati avut 0.52 in aer...este foarte probabil ca rezultatul sa fie 1-1.10, in sange.
Peste 0.8 reprezinta infractiune.
Or sa deschida dosar penal si o sa primiti ±10 luni cu suspendare, cheltuieli 200-1000 lei si anularea permisului.

Toate acestea in cel mai rau caz. Exista si alte posibilitati....in functie de circumstantele cauzei.

Si daca se anuleaza permisul in cat timp voi putea sa dau iarasi de altul nou?
AvTudor_com a scris:

I
Or sa deschida dosar penal si o sa primiti ±10 luni cu suspendare, cheltuieli 200-1000 lei si anularea permisului.

La ce va referiti cand afirmati "o sa primiti +/- 10 luni..."?

Daca condamnarea este cu suspendare puteti da examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 1,09, nesurprins in trafic florentin43 florentin43 personal am zgariat usor o masina aflata intr o parcare am tras pe dreapta am consumat 450 ml coniac dupa care la presiunea unei gasti de cartier la cca 2 ore ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice i-deal i-deal Am fost oprit de catre organele de politie si la alcooltest mi-a iesit 0.82. Am fost la spital, mi-au recoltat probe de sange si astept rezultatul. Mi-au dat o ... (vezi toată discuția)
0.43 în etilotest și 1.10, respectiv 0.8 în probe biologice. cum se calculează alcoolemia? Alexandrughi Alexandrughi Buna seara, am fost depistat in urma cu 4 luni cu o alcoolemie de 0.43 in apatat. Am platit analizele si a venit rezultatul de 1.10 in sange la prima proba iar ... (vezi toată discuția)