avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 1,09, nesurprins in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 1,09, nesurprins in trafic

personal am zgariat usor o masina aflata intr o parcare am tras pe dreapta am consumat 450 ml coniac dupa care la presiunea unei gasti de cartier la cca 2 ore a venit un echipaj de la rutier alcooltest 1,09 2 teste de singe la iml declaratii la accidente usoare autorizatie de reparatie. mi s a retinut permisul plus dosar penal..doresc informatii si consultanta de specialitate va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
florentin43, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:11, 4 Iunie 2012
intrebarea este ce s-a intamplat in fapt.
sunt prezentate faptele pe scurt si nu poti trage o concluzie ce fel de informatii se doresc.
o intrebare ar fi de ce a fost chemata politia de catre gasca de cartier dupa 2 ore?

pe scurt informatiile solicitate ar fi urmatoarele: peste 0.8 g/l alcool pur in sange constituie infractiune conform art. 87-(1) si se pedepseste cu cu inchisoare de la 1 la 5 ani, permisul de conducere se anuleaza conform art. 114-alin (1) lit. b., se poate sustine examen ptr obtinerea unui nou permis in conditiile art. 116 -alin. (1) adica:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
Gabriela Pintea, Consilier juridic
au sperat sa obtina 500 de euro de la mine...le am replicat ca un polish pt zgarietura aia nu costa mai mult de 2 milioane...nu m a u intimidat dar probabil au profitat de faptul ca am consumat alcool....1,09 este rezultatul testului cu alcooltestul nu cel de la iml
florentin43 a scris:

1,09 este rezultatul testului cu alcooltestul nu cel de la iml

valoarea de 1,09 mg/l in aer expirat va conduce la o valoare dubla in sange, care va fi cu mult peste valoarea de 0,8 g/l alcool pur in sange prevazuta de art.87/1 ptr o condamnare de la 1 la 5 ani.
puteti solicita o recalculare ptr scaderea valorii in sange ptr o condamnare mai mica.
atentie, nu este obligatorie primirea unei condamnari cu suspendare!
cu cat valoarea este mai mare decat cea de referinta pedeapsa poate fi mai mare.
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier (sub influenta bauturilor alcoolice) Lepy Lepy buna. azi dimineata am fost implicat intr-un accident rutier avariind 2 autoturisme. Problema e legata de faptul ca am consumat bauturi alcoolice iesind la ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)