avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... import arma alba (antichitate)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

import arma alba (antichitate)

Buna ziua, nu am reusit sa gasesc informatia clara, asa ca intreb aici, am ales forumul de drept penal intrucat nici o alta categorie nu mi s-a parut ca s-ar potrivi, imi cer scuze daca am postat eronat.
Intentionez sa achizitionez din Franta o sabie scurta, obiect de colectie, trebuie sa urmez vreo procedura, exista formalitati la vama?
Multumesc foarte mult pt raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: auraG , utilizator 13:01, 17 August 2014
Avand in vedere precizarea " sabie " ,pe cale de consecinta este arma letala ,a carei detinere ,transport se realizeaza in conformitate cu normele in domeniu
In Romania opereaza Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, actualizata la data de 19 decembrie 2011
Arma letala este considerata
arma si munitii prin a caror utilizare se poate cauza moartea ori ranirea grava a persoanelor si care sunt prevazute in categoria B din anexa;

In speta dv este de preferat ca piesa sa fie deplasata prin colet cu documentele justificative si valoare declarata
Multumesc, chiar daca nu e vorba de port ci de detinere pur si simplu in calitate de colectionar?
Imi cer scuze dar legea e kilometrica si personal nu am gasit ce acte trebuie, daca e nevoie de inregistrare la politie sau alte complicatii de acest gen.
In plus, vreau s-o daruiesc cuiva, deci nici macar n-ar fi a mea .. complicat.
Pana la aspectul detinerii armei,in speta dv se pune problema transportului acesteia,care este letala,care este de colectie - respectiv sub incidenta unor norme speciale-distincte pentru fiecare teritoriu
vreau s-o daruiesc cuiva, deci nici macar n-ar fi a mea .. complicat.

Alta problema care complica speta,o constituie ca interesul dv final este de daruire piesa,in conditiile in care toate formalitatile de transport-daca se hotaraste transportul la persoana,
trebuiesc incheiate pe numele si datele dv de identificare
De acea am si opinat ca este mai favorabila varianta transportului prin colet cu valoare declarata
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arme cu aer comprimat ContSters223863 ContSters223863 am cumparat in Italia(unde locuiesc)un pistol cu aer comprimat marca Walther CP99 cal 4.5 mm.Aici armele cu aer comprimat le poti cumpara doar cu cartea de ... (vezi toată discuția)
Ce prevede art. 15 din hg nr. 11 din ianuarie 2018 grigore.damianov grigore.damianov s-a raspuns unei cereri, ca nu se aproba eliberarea permisului de portarma, fiindca nu undeplineste conditiile de la art. 15 din HG 11/2018, care sunt acelea? (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)