avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Drept de semnatura bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Drept de semnatura bilant

buna ziua, sunt economist la o firma si am intocmit bilantul pt semestru, eu daca sunt un simplu economist am drept de semnatura? nu sunt nici contabil sef nici director economic nici membru Ceccar, mentionez la intocmit nu am rubrica la calitatea persoanei care intocmeste in fara de contabil sef director economic sau alta persoana imputernicita de lege sau persoane ccecar.
pot primi amenda pt acest lucru sau cum raspund eu in fata legii?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: lil_c , utilizator 22:47, 5 Martie 2015
Sunteti angajata la firma respectiva?
Pentru semnarea bilantului ca economist fara a fi membru C.E.C.C.A.R. trebuie sa fiti angajata cu contract individual de munca si sa fiti seful compartimentului financiar-contabil. Acest compartiment poate fi format si dintr-un singur om: contabilul sef sau directorul economic.
am contract de munca si sunt incadrata ca economist nu contabil sef sau direcor economic, problema se cam complica la acesta societate este ca administratorul nu vrea sa semneze si zice sa semnez decat eu si sa il depunem asa, eu in acest caz raspund si pt patrimoniu (ma refer la faptul ca toata raspundere cade asupra mea)...cum as putea fi eu acoperita sau ce anume sa fac sa nu am probleme din punct de vedere legal
multumesc
Puteti citi informatii pe aceeasi tema si la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Nu stiu de ce, dar am senzatia ca o astfel de situatie a mai fost descrisa pe aici.

Ce scrie deasupra semnaturii dvs.? Intocmit. Deci raspunderea este aceea ca ati intocmit corect bilantul. Daca nu vrea sa-l semneze, sa se spele cu el pe cap. Oricum, pentru trimiterea online nu trebuie semnat.
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2014
Iulian MANEA, Contabil

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pe bilant 2009 mariarom mariarom Salut, Am absolvit un curs de contabilitate autorizat si m-am angajat contabil cu studii medii la o firma. Intrebarea mea este : pot semna bilantul la ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)