avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in preaviz

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot sa-mi iau concediu de odihna in perioada de preaviz .

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: lavy80 , utilizator 18:52, 18 Mai 2009
DA, intrucat este un drept al salariatului, iar in perioada preavizului partile sunt obligate sa respecte toate drepturile si indatoririle (obligatiile) ce le revin conform raportului de munca existent.
Multumesc ! Va rog sa-mi spuneti in baza carei legi , articol pot face asta.
Va rog sa ma scuzati reformulez intrebarea : Pot sa ma foloesc de concediul de odihna ca sa scurtez perioada de preaviz astfel incat dupa terminarea lui sa nu ma mai intorc la servici ?
Raspuns.
Aveti dreptul la concediul de odihna aferent anului in curs, raportat la perioada lucrata de la inceputul anului pana acum.
Raspunsul este afirmativ, puteti lua concediu, (firma va da cota parte aferenta perioadei lucrate), dar tot trebuie sa veniti o zi la munca, pentru fisa de lichidare, pe care trebuie sa o faca fiecare salariat, si care trebuie semnata de toate serviciile (finaciar, contabilitate, administrativ, magazie etc).
Inocentia.
In principiu concediul de odihna se ia conform programarii facute la sfarsitul anului anterior. Daca dvs. aveati aprobare pentru concediu de odihna in aceasta perioada, puteti beneficia de el fara nicio problema.

In caz ca nu aveati aprobare, intr-adevar este un drept al dvs., dar nu puteti beneficia de el fara ca si angajatorul sa fie de acord. Deci concediul de odihna se da cu aprobarea angajatorului. Daca el este de acord, OK, daca nu, nu il puteti lua, dar angajatorul are obligatia ca la incetarea contractului de munca sa va plateasca si contravaloarea zilelor de concediu de odihna neefectuate.

Succes!

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna fortat andrei44 andrei44 Am o intrabare si desi este week-end, sper sa ma puteti ajuta. Firma la care lucrez face restructurari si sunt pus pe lista de disponibilizati. Datorita ... (vezi toată discuția)
Previz haivas haivas Buna ziua. In perioada de previz pot sa-mi iau concediu de odihna daca nu mi-am luat in 2010? (vezi toată discuția)