Buna seara
Am si eu o intrebare - anul trecut s-au depus actele pt plata concediului meu - angajata la un ii la tata . Si acum casa de asigurari mi-a dat raspuns - Lipsa baza de calcul si ca nu s a depus dovada achitarii pe ultimele 6 luni anterior datei respective-astea le am..fac copie..Insa ma lamuriti si pe mine care e faza cu baza de calcul
Contabila a depus ce se cerea atunci - fara nici o pb ...si totusi nu inteleg..este pusa suma - ce tb achitata pe cele 4 luni de concediu - lauzie si maternitate.
Ce se poate face acum ca sa remediez problema?
Multumesc anticipat
Contabila sa mearga la casa de sanatate sa verifice exact ce lipseste. Ar fi bine sa aiba asupra ei dovada ca ati platit asigurarea pe cele 6 luni anterioare intrarii in concediul de maternitate, poate a fost o greseala a casei.
Indemnizatia pentru concedii medicale se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare sau pentru care s-a achitat contributia de asigurari de sanatate
- se aduna numarul de zile lucratoare din cele 6 luni (zilele lucratoare din luna in care s-a lucrat, fara concedii fara plata, absente nemotivate)
- se calculeaza media zilnica prin impartirea total venituri / total zile (cu 2 zecimale)
- indemnizatia = media zilnica x nr.zile lucratoare incluse in perioada de pe certificatul medical x procentul stabilit in functie de codul de indemnizatie (le gasiti pe versoul certificatului)