avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Casa de asigurari - lipsa baza de calcul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Casa de asigurari - lipsa baza de calcul

Buna seara
Am si eu o intrebare - anul trecut s-au depus actele pt plata concediului meu - angajata la un ii la tata . Si acum casa de asigurari mi-a dat raspuns - Lipsa baza de calcul si ca nu s a depus dovada achitarii pe ultimele 6 luni anterior datei respective-astea le am..fac copie..Insa ma lamuriti si pe mine care e faza cu baza de calcul
Contabila a depus ce se cerea atunci - fara nici o pb ...si totusi nu inteleg..este pusa suma - ce tb achitata pe cele 4 luni de concediu - lauzie si maternitate.
Ce se poate face acum ca sa remediez problema?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:39, 17 August 2014
Contabila sa mearga la casa de sanatate sa verifice exact ce lipseste. Ar fi bine sa aiba asupra ei dovada ca ati platit asigurarea pe cele 6 luni anterioare intrarii in concediul de maternitate, poate a fost o greseala a casei.

Indemnizatia pentru concedii medicale se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare sau pentru care s-a achitat contributia de asigurari de sanatate
- se aduna numarul de zile lucratoare din cele 6 luni (zilele lucratoare din luna in care s-a lucrat, fara concedii fara plata, absente nemotivate)
- se calculeaza media zilnica prin impartirea total venituri / total zile (cu 2 zecimale)
- indemnizatia = media zilnica x nr.zile lucratoare incluse in perioada de pe certificatul medical x procentul stabilit in functie de codul de indemnizatie (le gasiti pe versoul certificatului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil titus12 titus12 buna seara vreau si eu un sfat legAt de calculul pre natalului si a post natalului formule de calcul . multumesc (vezi toată discuția)
Plată concediu medical costelvon1967@gmail.com costelvon1967@gmail.com Vă rog un calcul la 14zile c.m.Mentionez am salariu minim ec. Și nu am mai avut medical anul 2018 (vezi toată discuția)
Concediu medical - salariat nou angajat Viovas Viovas Buna ziua. Am un salariat cu CIM incepand cu data de 27.07.2015, venit din somaj (a fost somer de la inceputul anului 2015). Incepand cu data de 15.08.2015, ... (vezi toată discuția)