avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Informatii proprietari !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Informatii proprietari !

Sunt administrator la o asoc de proprietari:un anonim mi-a pus in cutiuta postala urmatoarea adresa:"administratorii sunt obligati sa aduca la cunostinta trimestrial proprietarilor prin email sau in scris ,situatia financiara,cum sunt cheltuiti banii,situatia conturilor bancare,a platilor salariale si a lucrarilor angajate".Eu afisez alaturi de listele de plata situatia cheltuielilor aferenta precum si modul de calcul.
V rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez ca sa fiu OK !
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:08, 18 August 2014
Iata ce scrie in Legea 230/2007 la art.13:
Art. 13. - Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor.

Acesta a fost completat prin Legea 175/2010 astfel:
Art. 13. — Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial intr-un raport afisat la avizierul asociatiei de proprietari.”

Ideea cu situatia financiara a asociatiei este cuprinsa intr-un proiect de modificare a Legii 230/2007, dar nu a fost inca legiferat. Se afla inca in discutia Parlamentului, asa incat puteti opta sa afisati aceasta situatie financiara, dar nu sunteti obligat.
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare art. 36 din legea 230/2007 bloc3c bloc3c referitor la completarea din legea 230/2007 art. 36 lit. g) prevede faptul că administratorul, persoană fizică sau juridică, are următoarea atribuție: ... (vezi toată discuția)
Penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen La care penalităţi la cheltuielile de întreţinere se referă legea 175/2010? La cele acumulate până la publicarea legii.23.07.2010 ? (vezi toată discuția)
Venit lunar 400 lei- penalizari la intretinere? denise_ionelia denise_ionelia Buna ziua. Daca de un an venitul lunar pe membru in familia mea este de 400 lei pot fi scutita de penalizari la intretinere? ... (vezi toată discuția)