avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare casa intre parinti si copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare casa intre parinti si copii

ma intereseaza care este cel mai sigur contract intre: donatie, contract de intretinere, contract vanare cumparare dintre parinti si copii si care este cel mai ieftin
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 19 August 2014
Mai sigur din ce punct de vedere? depinde cine l-ar putea ataca.
La donatie nu mai platiti impozit, asta e diferenta de 2% din valoarea imobilului din grila notarului.
Daca incheiati vanzare si cumparatorul nu poate dovedi ca a avut de unde plati pretul, e usor de dovedit ca a fost o donatie deghizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate g.roxanastan g.roxanastan Parintii mei vor sa imi lase prin vanare cumparare cu clauza habitat si ingrijire. Vreau sa investesc pe teren si sa stiu sigur daca fratii mei dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Mostenire danielsgubin danielsgubin 1) Parintii mei vor sa-mi lase mostenire o casa.Ce fel de acte putem face pt a fi sigur ca dupa ce nu vor mai fii in viata voi avea drepturi depline pt. ... (vezi toată discuția)
Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)