avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare someri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare someri

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti care este calea legala pentru a angaja sau colabora , in cadrul unei intreprinderi individuale , cu o persoana fizica care primeste indemnizatie de somaj.
Persoana respectiva nu doreste sa piarda indemnizatia iar eu doresc sa colaborez cu aceasta,dar in mod legal.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 18 August 2014
Initial am crezut ca am inteles dar ultimul raspuns ma incurca complet.
Concret:
- pot eu,in cadrul unei Intreprinderi Individuale ,sa angajez cu CIM un somer?
-acel somer isi pastreaza indemnizatia de somaj daca salariul lui va fi mai mic de 500 lei/luna?
-500 lei brut sau net?
Isi pierde indemnizatia de somaj daca incheie c.i.m. pe durata nedeterminata sau i se suspenda plata indemnizatiei daca incheie c.i.m. cu o durata de cel mult 12 luni.

Nu se poate cumula indemnizatia de somaj cu salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj si venituri din cim 2h/zi adresamarius adresamarius Buna ziua, Actualmente sunt somer indemnizat. Daca inchei un C.I.M pentru 2 ore si suma de 490 lei brut/luna ,pierd indemnizatia de somaj ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Conventie angajare nicoletabularca nicoletabularca Buna dimineata,am si o o inttrebare:In momentul actual sunt somer indemnizabil, valabil pana la data de 31.08.2013 si urmeaza sa inchei o conventie cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare in timpul somajului cheslil cheslil se poate incheia un contract de colaborare (conventie) intre un asigurator si un somer fara ca acesta din urma sa piarda indemnizatia de somaj? (vezi toată discuția)