Mi-am constituit un PFA, am declarat ca urmeaza sa incep activitatea cu data de 1 septembrie 2014. Am depus deja declaratia 220, in baza careia voi primi decizia de impunere.
M-am inregistrat la varianta de normal unica.
Sunt neplatitor de TVA (nu emit facturi cu TVA si nu am venituri anuale > 65.000 de euro).
Lucrez cu o firma din UE si am deplus declaratia de inscriere in ROI 390.
Am inteles ca aceasta declaratie se depune lunar (?), si se poate face si online in baza unei semnaturi electronice.
Poate sa ma lamureasca cineva daca e adevarat ?
In afara de plata impozitelor (sanatate, impozit, pensie), trimestrial, mai e de platit/facut ceva?
D 390 nu se depune pe zero-depuneti doar daca aveti tranzactii.
Da,se poate depune si cu semnatura electronica.
Trebuie sa va achizitionati registrul unic de control.
D 600 se depune daca este cazul la inceputul activitatii si la inceput de an.
Daca nu doriti achizitionarea unui certificat digital,puteti apela la firme de contabilitate pentru depunerea declaratiei.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Ceea ce nu imi este clar este limita aceea de 65.000 de Euro, trebuie sa fiu inregistrat in scopuri de TVA daca o depasesc ? Cu toate astea, nu inseamna ca sunt obligat sa emit facturi cu TVA. Cu ce ajuta pe cei de la ANAF chestia asta ?
Imi voi achizitiona certificat digital, trebuie inregistrata factura de la Digisign in registrul de incasari si plati daca nu doresc deducerea TVA ? Care este limita anuala peste care pot face deducere de TVA ?
Pfa declaratia 390 vies
psebi
Buna ziua,
Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)
Roi?
AnneMarie31
Buna ziua
eu, ca traducator autorizat si PFA, pentru a emite facturi clientilor din strainatate (din UE) trebuie sau nu sa ma inscriu in Registrul ... (vezi toată discuția)