As vrea sa adresez o intrebare : acum cateva luni mi s-a suspendat permisul de conducere pentru depasirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h,si anume pentru faptul ca circulam cu 102 km/h...
Actiunea am pierdut-o la fond si nici nu-mi mai fac iluzii ca mai pot castiga la recurs.
Problema pe care o am este ca sotia mea este insarcinata(in trecut a mai pierdut o sarcina in luna 8-a...) si din 3 in 3 saptamani trebuie sa fac drumuri la Bucuresti la consultatie(noi suntem din Tg-Jiu si doctorii de aici...mai bine nu mai zic).
Trebuie sa fac cumva sa o mai "lungesc"cum se zice si singura idee a fost sa introduc o exceptie de neconstitutionalitate,in ideea ca sa se trimita dosarul la ICCJ si astfel sa mai trag de timp.
Ma puteti ajuta cu o idee de exeptie de formulat?(adica sa nu mi se respinga cererea).
Va multumesc!
Dosarul nu pleaca la ICCJ.
E greu sa va ajutam intrucat motivarea trebuie sa fie precisa.
Ar fi mai simplu sa va cautati un avocat care sa va faca redactarea si sa o sustina in fata instantei.Daca nu e bine motivata, se ve respinge ca inadmisibila.
Faptul ca dosarul e in recurs face ca treaba sa fie destul de dificila.
As avea totusi o idee.Conform NML marja de eroare este de 4%.La 102 km/h valoarea conventional adevarata este deci situata in intervalul 98-106 km/h.Deci teoretic as fi sub prezumtia de nevinovatie atata timp cat valoarea de 102 km/h stabilita cu aparatul radar are o marja de incertitudine de 4 %,ceea ce in metrologie este o eroare grosolana.
Informatia despre corectia ce trebuie aplicata nu poate aparea decat dintr-un CERTIFICAT DE ETALONARE-document specific eliberat de BRML.
Asadar atata vreme cat acest document lipseste,este imposibil de apreciat la nivel de certitudine care era de fapt valoarea conventional adevarata a masurandului (viteza).
Exceptia sustinuta de mine cred ca ar avea totusi sanse de admisibilitate.Bineinteles ca aceasta sustinere a mea ar avea sustinere doar la limita schimbarii treptelor de contraventii sau mai ales la limita dintre sanctiune simpla si sanctiune complementara.Cred totusi ca e un motiv suficient de puternic pentru macar admiterea cererii.
Ce credeti?