avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutare dosarului !
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutare dosarului !

Buna seara ! Cum pot face sa transfer un caz de la Parchetul Caracal la Bucurestii ?
Exista mari suspiciuni ca procurorul de caz care este Prim procurorul Parchetului are relati de cumetrenie cu 2 dintre inculpati in dosar ! Credeti ca pot sa-l mut la Craiova macar ? Si daca ar ramane la Caracal , s-ar judeca si nu as fi multumit de ce hotaraste judecatorul , as depune recurs care s-ar judeca la Craiova ! cate recursuri pot face ? Din cate stiu eu , decat Inalta Curte de Casatie si Justitie da hotarare definitiv , este adevarat ?
V-am spus ca sunt sanse sa fie mutat, poate eventual la alt parchet din raza Curtii de Apel Craiova, dvs, adresati o cerere motivata procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, in conditiile art.326 c.p.p.
Nu mai exista recurs, sentinţele pronunţate în primă instanţă pot fi atacate doar cu apel, care se judeca si ramane definitiv la Curtea de Apel, in cazul dvs.
Daca pot muta cazul la Craiova , apelul unde il pot face ? Si de ce nu exista recurs in cazul meu ?
Sentintele instantelor inferioare C.A. se pot ataca doar cu apel, care se judeca la C.A. de care apartin. Judetele Dolj, Olt, Mehedinti si Gorj tin de C.A. Craiova, deci orice cauza de la o instanta inferioara, acolo ajunge.
In situatia in care instanta de fond ar fi C.A. apelul se judeca la ICCJ.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am inteles ! Va multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Stamutare dosar penal gancuta gancuta pot cere stramutarea dosarului pe baza anchetei la parchet ?s-au dictat la martori ce sa scrie in declaratii (vezi toată discuția)
Stramutarea procesului oltul oltul in ce conditii se poate stramuta un proces penal? (vezi toată discuția)
Cerere stramutare aurelpesa aurelpesa am calitatea de inculpat. La urmatorul termen vreau sa introduc o cerere de stramutare. Ma intereseaza daca dupa ce predau cererea presedintei la inceputul ... (vezi toată discuția)