avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitare depasire diurna, benzina si cazare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitare depasire diurna, benzina si cazare

Buna ziua,

as avea si eu o intrebare - cum se impoziteaza ceea ce depaseste diurna de 32.5 lei/zi(se include in baza lunara de calcul a contr ibutiilor sociale obligatorii angajat-angajator?)La fel este si ce este peste 7.5 l benzina sau cazare la hotel peste 3 stele?

Multumesc anticipat!
Diferenta la diurna este asimilata veniturilor din salarii, deci se impoziteaza ca atare.
Benzina si hotelul, este la latitudinea angajatorului (mai bine spus intelegerii prealabile) daca le deconteaza integral sau nu.
Buna ziua,

O sa va raspund punctual:
1. diurna ce depaseste 2.5 ori nivelul stabilit pentru institutiile bugetare, respectiv 32, 5 lei/zi , se include in baza lunara de calcul a contributiilor sociale obligatorii angajat-angajator;
2. conform HG 1860/2006 daca cazarea se face la mai mult de 3 stele diferenta de cost intra in baza de calcul a contributiilor salariale atat pentru angajator cat si pentru anagajat
3. cat despre combustibil, era intradevar reglementata prin HG 543/95, dar din cate stiu eu a fost abrogat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul a contributiilor pentru ong-uri (sindicat) Eva_56 Eva_56 Care este incepind cu 01.01.2011 atit pentru asigurati cit si pentru angajator avind in vedere: - Diferenta de diurna; -tichete masa; -tichete cadou (vezi toată discuția)
Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cost cazare 4 stele-venit de natura salariala bllonddy bllonddy Buna ziua, Am si eu o speta pt care v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns: Eu-angajat al unui SRL. SRL ma trimite cu ordin de deplasare pt o noapte in alt ... (vezi toată discuția)