avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca bazat pe un angajament de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca bazat pe un angajament de plata

Societatea a platit unui salariat un curs de instruire profesionala. S-a facut un act aditional la CIM, unde se stipula ca salariatul "sa nu aiba initiativa incetarii raporturilor de munca pe o durata de cel putin 1 an,....., ]n caz contrar va suporta toate cheltuielile". Act aditional care intra in vigoare in mai 2006. In august 2007, salariatul pleaca de la soc. respectiva.
Semneaza un angajament de plata prin care se obliga ca va plati suma respectiva.
I-am facut invitatie la conciliere, dar nu a primit actele si nici nu s-a prezentat la data si ora respectiva.
Stiu ca trebuie sa ma adresez Tribunalului. Nu am mai avut pana acum litigii de munca si nu stiu cum sa formulez actiunea.
Va rog, daca ma puteti ajuta cu idei. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 19 Mai 2009
pai daca in actul aditional era prevazut un an, din mai 2006 pana n august 2007 a trecut 1 an si 3 luni.
deci nu mai are valabilitate
Daca salariatul a plecat in august 2007, atunci nu mai are ce litigiu sa existe ... intrucat asa cum s-a mai postat termenul de 1 an de zile a fost respectat.
freeelis a scris:

Daca salariatul a plecat in august 2007, atunci nu mai are ce litigiu sa existe ... intrucat asa cum s-a mai postat termenul de 1 an de zile a fost respectat.

exista un litigiu, intrucat persoana care a postat intrebarea initiala, a precizat in alt topic ca>~ termenul de un an curge de la dat finalizarii cursului, iar cursul a fost finalizat in mai 2007~
monya a scris:

freeelis a scris:

exista un litigiu, intrucat persoana care a postat intrebarea initiala, a precizat in alt topic ca>~ termenul de un an curge de la dat finalizarii cursului, iar cursul a fost finalizat in mai 2007~

Asta am observat si eu ... dar atata timp cat intr-un topic spune ceva si in al topic spune altceva, chiar daca e completare exista posibilitatea de a da un alt raspuns..
Chiar si in aceste conditii angajatorul poate pierde un litigiu de acest gen... atata timp cat nu stim care sunt clauzele prevazute in acel act nu putem face decat pure speculatii.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu bazat pe un act aditional adriea2007 adriea2007 MS. Monya, dar \"...pe o durata de cel putin 1 an, dupa promovarea examenului de absolvire..\" Cursul a durat si el 1 an, din 19.05.2006 pana in 19.05.2007. (vezi toată discuția)
Curs formare profesionala tudor10 tudor10 Buna ziua Am facut un curs de formare profesionala si am fost pus sa semnez un act aditional ca nu voi pleca din companie inainte de un an iar daca voi pleca ... (vezi toată discuția)
Controverse legate de valabilitatea ccmn pe anii 2007 - 2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare. Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului ... (vezi toată discuția)