avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca !

Buna seara,
Mama unei pretene are o problema, in 2007 a luat un credit de 6000ron de la BCR, pe 5 ani, a platit 2,5-3 ani nu mai stiu exact, dupa care a plecat in Germania si nu a mai platit nimeni creditul, astazi in urma curateniei a dat peste 2 plicuri cu notificari de la banca una din 2010 pe suma de aprox 2200 ron si una din 2011 pe suma de aprox 4000, cum ca trebuie sa plateasca in 7 zile, bla, bla.... de atunci nici un alt plic ,

Iar in urma cu 6 ani a luat un credit ipotecar care este la zii platit la UNICREDIT,

Intrebarea directa este, poate banca BCR sa ia casa? pt ca cineva i-a spus ca poate, dar prefer un raspuns profesional.

Va Multumesc Frumos !
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
SebastianDiesel, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:51, 19 August 2014
Depinde cat a ajuns datoria si daca a ajuns sa fie executata silit, daca se afla inauntrul termenului de prescriptie.. teoretic e posibil, practic va vedea.
Ce a primit in 2011 si de la cine ?
Sa urmareasca portalul instaneti de judecata sa vada daca s-a cerut si obtinut incuviintare de executare silita.
In 2011 a primit tot o notificare de la BCR cum ca are de platit in 7 zile la BCR, 4482 ron. Cam reiese, ca 500 euro pe an s-a pus, deci practit in 2014 ar avea de platit vreo 3000-3500 euro....

Intre timp m-am uitat si pe portalul instantei de judecat, am cautat dosare dupe nume, dar nu am gasit nimica, este de bine ? :)
Da, e de bine. Cand si daca se va ajunge la executare silita, va trebui sa depuna la instanta de executare o contestatie, sa invoce prescriptia. Termenul de contestatie e de 15 zile si curge de cand afla ca e in executare. va trebui ca atunci sa apeleze la un avocat pt redactarea contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Av. pt prescriere datorii MrJack MrJack In urma cu cativa ani, am luat niste credite de nevoi personale de la OTP Bank si UniCredit. Creditele au fost luate fara ipoteca si fara girant, in baza ... (vezi toată discuția)
Datorie kruk Marian_Marian10 Marian_Marian10 Buna ziua In anul 2008 am facut un card de credit in valoare de 3000 lei la Credit Euro bank. Am scos banii de pe card si din cauza anumitor situatii ... (vezi toată discuția)