Buna ziua!
Am achizitionat,in leasing,3 utilaje :2 stivuitoare si un utilaj JCB-multifunctional.
Aceste utilaje sunt folosite in incinta intreprinderii,nu circula pe drumurile publice,nu sunt inmatriculate.
Va rog sa-mi spuneti cand trebuiau declarate la Primarie,departament taxe si impozite persoane juridice,la data achizitionarii(data contract leasing)sau la data finalizarii contractului de leasing?La data finalizarii contractului societatea de leasing ne-a inmanat ,printre alte documente,si un certificat fiscal persoane juridice privind taxele si impozitele locale.
va multumesc!
Pt. vehiculele lente de genul JCB-multifunctional (am cautat pe net si este vorba de un excavator) se datoreaza taxa potrivit Cod fiscal art 283 Alte taxe locale:
(2) Consiliile locale pot institui taxe pentru deţinerea sau utilizarea echipamentelor şi utilajelor destinate obţinerii de venituri care folosesc infrastructura publică locală, pe raza localităţii unde acestea sunt utilizate, precum şi taxe pentru activităţile cu impact asupra mediului înconjurător*).
Ar trebui sa cititi si hotatarea privind impozitele si taxele locale data de Consiliul local.
Dar daca nu folositi infrastructura publică locală nu datorati dupa parerea mea. Daca ati fi datorat similar impozitului reglementat la ART. 261, utilizatorul ar plati taxa pentru deţinerea sau utilizarea echipamentelor şi utilajelor destinate obţinerii de venituri care folosesc infrastructura publică locală:
Norme art. 261:
95^2. (1) În cazul contractelor de leasing financiar, locatarul, persoana fizică sau persoana juridică, după caz, are obligaţia depunerii declaraţiei fiscale la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază este înregistrat mijlocul de transport, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractului de leasing, însoţită de o copie a acestuia.
....
Pt stivuitoare nu se datoreaza taxa.
Iar impozit cf art 261 nu se datoreaza decat daca trebuie inmatriculate/inregistrate:
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
Impozitul auto
loccomale
BUNA ZIUA ,
VA SUPUN ATENTIEI URMATORUL CAZ :
IN CAZUL CONTRACTULUI DE LEASING FINANCIAR AUTO , DE LA CE DATA PLATESTE UTILIZATORUL IMPOZITUL AUTO LA ... (vezi toată discuția)