avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont google personal pe un telefon de firma
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont google personal pe un telefon de firma

Buna ziua,

Am urmatoarea posibila speta:
Pe un telefon cu sistem de operare android, proprietate al unei firmei, un angajat isi seteaza un cont google. Telefonul a fost dat lui spre utilizare pe toata perioada ccontractului de munca. Dupa cum stim acest cont poate fi sincronizat cu agenda telefonului. Angajatul pleaca, isi sterge toate contactele importante din telefon dar ramane cu ele in contul google personal. Firma ramane fara foarte multe astfel de contacte importante pentru ea
Cum pot sa previn aceasta situatie pe mai multe telefoane cu sistem de operare android date spre utilizare angajatilor pe perioada cim?
Firma poate avea un cont google pe mai multe telefoane astfel incat dupa plecarea angajatilor, sa nu se "piarda" aceste contacte?
Cum pot proceda legal?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 13:31, 21 August 2014
Faceti un cont google, introduceti toate contactele, sincronizati contul pe toate telefoanele, copiati contactele in telefon...si apoi stergeti contul. Sau vreti sa se salveze in google si noile numere pe care le introduc angajatii?
Da, as vrea sa se salveze in contul google toate numerele pe care le introduc angajatii in telefonul proprietatea firmei. Toti au si telefoane personale asa ca, daca au nevoi personale pot suna de pe telefonul lor.
Nu stiu daca se poaate dar, inainte de a preda un telefon catre un angajat, sa setam un cont google cu interdictia de a-l schimba cu contul personal. Acelasi cont google poate fi pus pe mai multe telefoaane? Cred ca da.
Cum pot demonstra ca un cont google este "proprietatea" unei firme?
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
emillius, utilizator
Incheiati un proces verbal de predare-primire, in care le fixati si aceste obligatii:
- sa nu ataseze un alt cont google decat cel #####@gmail.com
-salvarea tuturor numerelor sa se faca in acel cont.
-sa nu stearga contactele existente
-sa nu isi insuseasca sau sa nu foloseasca acele contacte in interes personal.

Se pot conecta toti la acel cont dar dezavantajul este ca cineva ar putea sa stearga toate numerele, fara sa se stie cine.
O situatie mai buna este sa faceti un cont principal si conturi secundare pentru celelalte telefoane. Contul principal sa permita le permita vizualizarea contactelor...dar nu stergerea
Creati conturi google pentru fiecare angajat si doar dumneavoastra stiti parolele si configurati casutele de email. Daca aveti doar un cont toti vor vedea toate telefoanele tuturor si daca unul sterge ceva se sterge de peste tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenințare distribuire nuduri Sunt_O_Fată Sunt_O_Fată Bună ziua, Vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat. Am o problemă extrem de delicată, de aceea aleg și să postez anonim, folosind acest cont. Fostul ... (vezi toată discuția)
Tentativa de inselaciune prin telefon DNTE DNTE Bună ziua! Se considera infracțiune tentativa de inselaciune și șantaj prin telefon? Am primit un apel telefonic, persoana respectiva dezvăluind ... (vezi toată discuția)
Furt identitate alina_pn alina_pn Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)