Se considera infracțiune tentativa de inselaciune și șantaj prin telefon?
Am primit un apel telefonic, persoana respectiva dezvăluind anumite informații despre mine cum ar fi ce modele de telefoane dețin etc. Mi-a zis ca e în posesia unei placi de la un telefon vechi, și ca toate pozele și informațiile mele sunt acolo. Mi-a cerut acordul sa le șteargă, iar ca sa facă asta încerca să îmi acceseze contul google, insistând sa dau accept. Când am realizat ca este inselaciune, l-am întrebat cum se numește, mi-a zis ca se numește Radu Mincu, și a început sa îmi spună ca oricum conversația a fost înregistrată și ca e problema mea de acum ce se întâmpla cu informațiile personale, poze etc. Am sunat desigur la politie, care m-au îndemnat sa fac o plângere la secția locala.
Sunt astfel de cazuri luate în seama de autorități? Nici nu știu dacă e real inselaciune sau tentativa...
ibn
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca unul care ma mai pricep zic eu in IT va spun ca scopul lui este de a capata credentialele pentru a va fura accesul la contul Google si la ceea ce este stocat acolo, pentru ca probabil ulterior sa va santajeze. La telefoanele cu Android se poate reinitializa telefonul fara aceste credentiale. La IPhone nu se prea poate fara AppleID, nu Google. Si eu am primit e-mail-uri de la Google cu codul de unica folosinta ce a fost cerut nu de mine, deci cineva vrea accesul la acesta. Pentru siguranta puteti sa va salvati datele si pozele din Google pe un harddisk extern, Apoi daca mai suna spuneti-i sa revina ca nu le gasiti, si sunteti plecat din localitate, etc. Duceti-l cu vorba pina se satura. Succes!