avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de inselaciune prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de inselaciune prin telefon

Bună ziua!

Se considera infracțiune tentativa de inselaciune și șantaj prin telefon?
Am primit un apel telefonic, persoana respectiva dezvăluind anumite informații despre mine cum ar fi ce modele de telefoane dețin etc. Mi-a zis ca e în posesia unei placi de la un telefon vechi, și ca toate pozele și informațiile mele sunt acolo. Mi-a cerut acordul sa le șteargă, iar ca sa facă asta încerca să îmi acceseze contul google, insistând sa dau accept. Când am realizat ca este inselaciune, l-am întrebat cum se numește, mi-a zis ca se numește Radu Mincu, și a început sa îmi spună ca oricum conversația a fost înregistrată și ca e problema mea de acum ce se întâmpla cu informațiile personale, poze etc. Am sunat desigur la politie, care m-au îndemnat sa fac o plângere la secția locala.
Sunt astfel de cazuri luate în seama de autorități? Nici nu știu dacă e real inselaciune sau tentativa...

Alte discuții în legătură

Amenințare distribuire nuduri Sunt_O_Fată Sunt_O_Fată Bună ziua, Vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat. Am o problemă extrem de delicată, de aceea aleg și să postez anonim, folosind acest cont. Fostul ... (vezi toată discuția)
Santaj sau amenintare? Dorin_V Dorin_V Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie care mi s-a intamplat, in parte din cauza mea: Am cumparat o masina SH de la o firma, in entuziasmul ... (vezi toată discuția)
Santaj sau nu ? paulalexandru1 paulalexandru1 Buna ziua,! sunt nou aici,sunt persoana fizica.Si am si eu o mica problema care pot sa zic ca ma sperie cat de cat. Acuma 2 zile am facut un schimb de ... (vezi toată discuția)