Cred ca este o greseala ! Suntem in luna august 2014 !!! Da in principiu se poate completa CEC-ul la data emiterii cu o data viitoare (daca astazi este 19.08.2014 ,putem scrie 24.09.2014). De ce nu folositi un bilet la ordin? Acesta are si rubrica cu "data emiterii" si "data scadentei". Aveti MARE grija ca la data de 24.09.2014 sa aveti bani in cont care sa acopere suma inscrisa pe cec, altfel intrati la "incidente de plata" si timp de 1 an nu mai puteti folosi astfel de instrumente de plata !!! Ca sa nu spun ca beneficiarul cecului va poate face plangere penala daca nu platiti !
Data de emitere si de scadenta a fost un exemplu.Practic eu am emis o fila cec,ulterior am intrat in insolventa si nu am mai platit deorece banii erau in alt cont stabilit de adm. judiciar.Acum sant acuzat de emitere de cec cu data falsa Ce inseamna 'da,de principiu',exista vreo specificare in lege? Multumesc anticipat pt raspuns..
CEC-ul in mod corect din moment ce este completat si inmanat beneficiarului este bun de plata, adica se plateste imediat, BO-este pentru plata la termen.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.