avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere CEC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere CEC

Buna ziua.As vrea sa aflu daca pot emite o fila cec astazi(ex:10.03.2014) scadent la 35 zile (ex 14.04.2014),Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:56, 21 August 2014
Cred ca este o greseala ! Suntem in luna august 2014 !!! Da in principiu se poate completa CEC-ul la data emiterii cu o data viitoare (daca astazi este 19.08.2014 ,putem scrie 24.09.2014). De ce nu folositi un bilet la ordin? Acesta are si rubrica cu "data emiterii" si "data scadentei". Aveti MARE grija ca la data de 24.09.2014 sa aveti bani in cont care sa acopere suma inscrisa pe cec, altfel intrati la "incidente de plata" si timp de 1 an nu mai puteti folosi astfel de instrumente de plata !!! Ca sa nu spun ca beneficiarul cecului va poate face plangere penala daca nu platiti !
Data de emitere si de scadenta a fost un exemplu.Practic eu am emis o fila cec,ulterior am intrat in insolventa si nu am mai platit deorece banii erau in alt cont stabilit de adm. judiciar.Acum sant acuzat de emitere de cec cu data falsa Ce inseamna 'da,de principiu',exista vreo specificare in lege? Multumesc anticipat pt raspuns..
CEC-ul in mod corect din moment ce este completat si inmanat beneficiarului este bun de plata, adica se plateste imediat, BO-este pentru plata la termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb ritter76 ritter76 Care sunt elementele minime de completat, la data emiterii ? Am un BO avalizat pe persoana fizica. La data emiterii ca si garantie, pe BO au fost ... (vezi toată discuția)
O societate a bagat un cec in cip????? ghimicim ghimicim sc.xx a bagat un cec emis de societatea noastra in cip,desi noi aveam dsponibil in cont la data scadentei. pentru a anula inscrierea in cip cererea o fac ... (vezi toată discuția)