Lucrez intr-un magazin de electrocasnice.
Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a doua saptamana de la 17 la 22 cu weekendul liber.
Mi-am dat demisia astazi iar ei mi-au bagat 20 de zile de preaviz, insa, preavizul mi-l calculeaza fara weekend-urile lucrate, explicatia lor fiind ca noi in weekend recuperam orele de munca din cursul saptamanii care ar trebui sa fie de 8 ore.
Este normal sa nu imi puna ca zile de preaviz si weekendurile?Practic ar insemna ca muncesc niste zile degeaba care nu vor figura nicaieri...
Iar a doua intrebare ar fi urmatoarea...:
Orele lucrate in weekend, chiar daca ei le numesc de `recuperare` nu ar trebui sa fie platite dublu..pentru ca sunt pana la urma recuperare in weekend?Cum ma pot lamuri exact asupra acestor doua nelamuriri si cum trebuie sa procedez in cazul in care am dreptate, si anume, zilele de weekend din preaviz sa fie calculate la preaviz si orele de `recuperare` muncite in weekend pentru cursul saptamanii sa imi fie platite dublu
Ore suplimentare
lumifatu
Lucrez intr-o saptamana de la ora 8.00 la ora 14.00 de luni pana joi iar vineri lucrez de la ora 8.00 la ora 20.30. dupa calculul meu de luni pana joi se fac ... (vezi toată discuția)