avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suma necuvenita CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suma necuvenita CIC

Buna ziua,

Am primit o instiintare de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Prahova, ca datorez o suma de bani conf OUG nr. 44/2014 pe perioada 01.07.2011-18.02.2012. Mentionez ca am ramas in crestere si ingrijire copil pana la 2 ani pe data de 10.05.2010 (atunci era o singura optiune si anume 85% din salariu net timp de 2 ani). In aceasta perioada nu am obtinut nici un venit.
Intrebarea mea este, de ce trebuie sa platesc aceasta suma si daca este o greseala unde ma adresez.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:24, 20 August 2014
Buna seara,

Acelasi lucru i s-a intamplat si sotiei mele. Instiintarea a venit astazi. Am fost la AJPIS- Prahova, unde nu ne-au putut preciza motivul pentru care se considera ca au fost efectuate plati necuvenite. Ne-au indicat sa obtinem adeverinte de venituri de la ANAF si de la angajator si apoi sa revenim acolo. Probabil acelasi lucru o sa vi-l recomande si dvs., in momentul in care va veti prezenta acolo pentru lamuriri.
Sa speram ca este vorba doar despre erori, pentru ca sumele de plata nu sunt neglijabile. In caz contrar va trebui sa contestam decizia si, daca rezultatul e negativ, sa ne adresam instantei.
1. - OUG 44/2014 spune ca recuperarea sumelor necuvenite sa face fara a se mai calcula dobanzi si penalitati.
- Asadar motivul solicitarii returnarii banilor nu poate fi OUG 44/2014.

2. Solicitati AJPIS sa va spuna ce reprezinta sumele de restituit si care este temeiul legal.

3. Poate pe perioada 01.07.2011-18.02.2012 ati avut ceva venituri profesionale (de care nu va mai amintiti) si ati fost inregistrata cu ele la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie optiunea 1 cosmina_77 cosmina_77 Am nascut in 01.07.2011.Am fost in CCC pana in 28.06.2012, am reluat activitatea profesie liberala de atunci si am primit stimulent de insertie pana in ... (vezi toată discuția)
Decizie de restituire a indemnizatiei pentru concediu crestere copil bucurel79 bucurel79 buna ziua ,am si eu o problema ,am fost in concediu crestere copil,am optat pentru un an ,am iceput serviciul dupa 6 luni mai exact in iunie 2013 data de 1, si ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru mame AlinaFlorentina1981 AlinaFlorentina1981 Buna ziua! La inceputul lunii iulie 2012,sotul meu si-a dat demisia de la firma la care lucra. Pe 24 iulie a venit pe lume copilul nostru si sotul a hotarat sa ... (vezi toată discuția)