avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Lumea în care trăim Realitatea e ceea ce decidem noi ca este
Discuție deschisă în Lumea în care trăim

Realitatea e ceea ce decidem noi ca este

Hand of hope, asa se numeste fotografia a carei poveste m-a coplesit: o manuta de copil nenascut strange degetul chirurgului care il opereaza pe coloana in uterul mamei.
Era ''in varsta'' de 21 de saptamani si avea spina bifida - in latina asta inseamna coloana rupta sau deschisa.

In timpul operaţiei, doctorul a scos uterul prin cezariană, după care a făcut o incizie în peretele acestuia. La finalul procedurii, bebeluşul a scos mâna prin incizie şi a apucat un deget al doctorului. Acesta este momentul imortalizat, care a emoţionat o lume întreagă.
De altfel, chiar dr. Joseph Bruner a declarat că acesta a fost cel mai emoţionant moment din viaţa lui şi că, pentru câteva secunde, a rămas şocat de gestul micuţului, neştiind cum să reacţioneze.
Fotografia a fost realizată în 1999, dar în ultimele zile a reapărut în atenţia publicului, fiind publicată în foarte multe ziare şi difuzată de televiziuni din întreaga lume, mai ales din SUA. Puţină lume ştie, însă, că băiatul din fotografie, pe nume Samuel Armas, trăieşte astăzi sănătos, la vârsta de 11 ani, graţie operaţiei prezentate în fotografie.

Poza si povestea aici:
[ link extern ]
aici:
[ link extern ]
si in multe alte parti.

:ohyes:
Daca sunteti emotionati profund si vreti sa ramaneti asa nu cititi mai departe. Realitatea e ceea ce decidem noi ca este.

Uau... ''O sa pun asta pe forum'', m-am gandit. ''Si trebuie sa scriu mai multe despre omul acela minunat care a facut operatia, asa ceva...'' . Asa ca da-i cu Google. Abia dupa ce am citit ce a declarat cu adevarat chirurgul mi s-au activat sinapsele : operatiile se fac cu anestezie, copilul nu se putea misca. Nu avea cum sa faca nici macar un gest reflex d-apoi sa se agate voit de degetul medicului.
''The baby did not reach out.'' Bruner says. ''The baby was anesthetized. The baby was not aware of what was going on.''
[ link extern ]

Of. Era o poveste atat de frumoasa.
Hhmm.....iti da de gandit , povestea si..interpretarea ei. E profunda ideea inserata. Si asa e...realitatea e cea pe care o "vedem " noi , sau , dupa cum spunea Epictet : " Nu evenimentele ne influenteaza , ci modul in care le interpretam "
Oricum...mi-a placut:)
:) Samanta noastra divina nu poate fi anesteziata, se pare...
Se pare ca exista o explicatie, o stare de veghe intre starea de consienta si cea de inconstienta...se poate reactiona la stimuli verbali sau de miros, atunci se pot avea reactii ca cele ale micutului.
Starea experimentata este explicata de un medic aici: [ link extern ]
Sunt de acord cu Epictet, interpretarea este cheia pe care o avem fiecare...este o poveste magica si iti multumesc ca ne-ai prezentat-o Ares, corpul uman este inca plin de secrete.
Sa avem o zi asa cum alegem sa fie :)
L.C.
Emotiile pozitive pe care firile romantice tes simboluri nu sunt altceva decat visul catre Rai cand te afli-n Iad.
Personal pun pret mai degraba pe incercarea de salvare a copilului decat pe manuta care strange degetul chirurgului.

Si as zice ca realitatea trebuie sa fie pentru fiecare o lupta continua de a iesi din Iad, sprijinindu-ne pe ajutorul celorlalti si pe propriul nostru dat natural, mai degraba decat minciunile frumos impachetate.
Scuzati-mi pesimismul cu usoare accente cinice :)
Ares-3 a scris:



:ohyes:
Daca sunteti emotionati profund si vreti sa ramaneti asa nu cititi mai departe.

Of. Era o poveste atat de frumoasa.



:)
Nu fi trista Manuela.Miracole se intampal la tot pasul.Trebuie doar sa fim suficient de "deschisi" sa le vedem. :)
Eu am folosit "manuta care salveaza vieti" intr-o campanie educationala. Crede-ma, nu e trucaj. As spune chiar ca e una din imaginile putine care nu-i "fake" cum se zice acum.
Nu exista date ca anestezia trece prin placenta sau nu toti medicii sustin asta, deci ramai la fel de entuziasta! Posesorul manutei a dat mana cu doctorul respectiv dupa niste ani ... e sanatos si recunoscator :)

Alte discuții în legătură

Pot contesta valoarea vitezei depistată de aparatul radar, menționată în procesul verbal de contravenție? Johncolonelu Johncolonelu Pot contesta valoarea vitezei depistata de aparatul radar si mentionata inPV contraventie si care a implicat retinerea permisului de conducere si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Ministerul justitiei: stampila pe firma nu este obligatoriu! Stefan021 Stefan021 Buna ziua Trebuie sa va spun ca nu sunt roman si voi incerca sa scriu corect in limba romana in acest \"post\". In Romania nu exista o legea care ma ... (vezi toată discuția)
Detalii despre desfãsurarea examenului pentru obtinerea certificatului de traducãtor de la cppc ContSters24933 ContSters24933 Acum ceva timp am cautat si eu informatii despre examenul pentru obtinerea certificatului de traducator de la CPPC – Ministerul Culturii si Cultelor. Asa ... (vezi toată discuția)