Am urmatoarea problema: Sunt in CCC. Angajatorul mi-a propus initierea unei actiuni de terminare a relatiilor de munca din proprie initiativa cu promisiunea compensarii cu cateva salarii. Exprimandu-mi suspiciunea primirii acestor bani, avocatul societatii mi-a transmis ca, in cazul neacceptarii conditiilor angajatorului, termenii discutiei vor lua in calcul reorganizarea postului meu, cat si contestarea unor acte medicale depuse de subsemnata, considerate de societate false privind graviditatea mea (acte depuse in mai 2012).
Intrebarea mea se refera la modalitatea de a demonstra afirmatia de falsitate a actelor medicale depuse: cum poate fi facuta aceasta si daca contestatia poate fi facuta la atata timp scurs de atunci ?
1. Cat sunteti in CCC aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat si in aceasta perioada nu se pot face modificari asupra lui decat daca dvs. solicitati dvs., in scris, incetarea lui.
2. - Mai mult, angajatorul poate sa desfiinteze postul dvs. dar nu va poate concedia in timp ce sunteti in CCC iar la reluarea activitatii nu va poate concedia timp de 6 luni.
- La revenirea din CCC trebuie sa reluati activitatea pe acelasi post sau (daca a fost desfiintat postul) pe un alt post similar, in aceleasi conditii ca si postul initial.
3. - Avocatul nu are dreptate deloc.
- Cum crede el ca poate contesta un certificat medical pentru maternitate?
- Aceasta nu se poate face nici in timp ce sunteti gravida nimi dupa aceea.
4. Tot ce v-a spus a fost sa va intimideze si sa va forteze sa semnati cererea de incetare a CIM.