avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vanzare teren intravilan
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vanzare teren intravilan

Buna ziua mama mea a cumparat in anul 2002 un teren de la o femeie,anul acesta eu m-am dus sa-l intabulez la o firma iar aceasta a intabulat terenul fara probleme,noi am platit impozite la el etc tot ok iar in mai l-am vandut unui om la notar cu acte in regula m-i s-a facut contract de vanzare cumparare etc...
Dupa vreo saptamana ma suna notara ca e problema ca nu poate fi trecut la cartea funciara cumparatoru nou pt ca a fost vandut de 2 ori acest teren.Dupa ce m-am interesat cu notara cea de la care a cumparat mama in 2002 terenul a vandut de 2 ori mamei mele si in 1998 altei persoane.
Acuma am cumparatoru pe capul meu ca eu si mama am stiut si ca i-am vandut lui iar el ma amenitat etc si a depus plangere penala la politie impreuna cu primul propietar impotriva mea mamei mele firmei de cadastru care la intabulat etc...
Cumparatoru ma acuzat ca m-am inteles cu firma de cadastru sa-l intabulez dar nu este adevarat !!! Am mers ca simplu client sa intabulez terenul pt al vinde dupa 12 ani in care am platit impozite etc!!
Ce e de facut acuma existand plangere penala pe mine si mama eu fiind imputernicit de mama sa semnez actele in locul ei la notar cand am perfectat contractul.I-am spus cumparatorului cai dam alt teren iar el nu a acceptat spunand ca valoarea terenului nu este atata ca suma pe care mi-a dato mie.
Au trecut 2 luni nu am primit nici o citatie de cand el a depus plangerea ....ce va urma eu si mama chiar nu avem nici o vina doar am vandut legal cu toate actele nu am falsificat nimica nu stiu cum cei de la firma de cadastru au intabulat terenul (am actele originale) pe numele lui mama cand terenul era deja pe numele altcuiva intabulat in cful vechi cica...
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 21:42, 20 August 2014
Sa va luati avocat pentru ca este complicat, nu o sa va descurcati singur in instanta! La inceputul anilor 2000 nu era obligatorie intabularea inainte de vanzare ceea ce a dus la probleme cum aveti si dvs.:luck:
in cel mai rau caz cred ca trebuie sa restitui suma de bani primita nu?
Mai rau, puteti pierde si terenul daca a fost intabulat de altcineva inaintea dvs., pentru ca la intabulare primul care a intabulat are prioritate.Nu va ramane decat sa dati in judecata persoana de la care a-ti cumparat ca sa puteti recupera banii + dobanda, dar trebuie sa luati legatura cu un avocat cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intabulat pe altcineva viliezwarez viliezwarez Buna am vandut un teren perfect legal din punct de vedere juridic inscris in cf la notar am facut vanzare cumparare am incasat banii tot ok. Dar acuma m-am ... (vezi toată discuția)
2 intabulari pe aceasi parcela de teren este posibil? viliezwarez viliezwarez Buna ziua am si eu o problema cu un teren cumparat in 2002 cu act notarial de vanzare cumparare.Am toate actele titlu propietate in original contractul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire alexacris alexacris buna ziua , mama mea a avut un hectar de teren agricol la tara , in vara m a imputernicit pe mine cu procura facuta de un notar ca sa vanda acest teren,vreau ... (vezi toată discuția)