Ma bucur ca in curind, ne vom repatria. Un gand pe care il am de multa vreme, dar care sper ca in scurt timp se va realiza.
Dar, in cei peste 20 de ani de cand nu mai traim in Romania, nu avem idee, cu ce avem sa incepem, in primele zile. Probabil ca exista o procedura, un traseu pe care trebuie sa-l parcurgem.
De unde incepem? Ce asigurari trebuie sa platim, unde si cat? Pana ne vom reincadra in munca, va lua ceva timp, deci cum se calculeaza Asigurarile , si care sunt ele?
In ce priveste Cartea de Munca.... inca o avem ,dar normal, au ramas in stadiul din momentul plecarii. Unde si cat pot plati retroactiv, pt. a ajunge la zi? sau...ce se face?
Cat timp ia in general, pentru a ne reintegra in toate cele necesare? birocratic,ma refer.
va rog sa ma ajutati sa inteleg etapele si cerintele legate de aspectul acesta!
In speranta ca nu am indraznit prea mult, va salut cu drag, o viitoare repatriata! :justcuz:
Pasaport romanesc, am desigur. Buletin nu mi-am mai facut, pt. ca ar fi fost temporar, necesitand prelungire in fiecare an, ori traind in afara tarii, nu stiu daca as fi putut sosi, la data necesara.De ce?
Dupa aceea cel mai important este sa va gasiti de munca cu carte de munca ca sa va fie platite asigurarile de sanatate, caci altfel va trebui sa le platiti dvs. din buzunar chiar daca nu aveti munca sau venituri.
Apoi daca aveti copii trebuie sa mergeti la Agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala sa anuntati sa va dea alocatie.
Apoi ...incet incet le aflati si dvs.
Contributie pensie
ecologista
Buna ziua,
Am 15 ani vechime in invatamant si de 2 ani lucrez in Anglia. As dori sa stiu daca mi se va lua in considerare vechimea din invatamant in cazul in ... (vezi toată discuția)